Βόλος – Άρης: Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τις μπουνιές – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Βόλος – Άρης: Βαριά καμπάνα περιμένει τον Φακούντο Μπετόγλιο του Άρη, αλλά και τους Μπαριέντος και Γκρίλο του Βόλου, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Καραντώνη για τις μπουνιές που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, μετά τα όσα έγιναν στις εξέδρες.

Ο διαιτητής από την Ημαθία αναφέρει ότι οι 3 παίκτες γρονθοκόπησαν αντίπαλο κάτι που σημαίνει πως κινδυνεύουν με τιμωρία τριών αγωνιστικών, έκαστος, σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος γ, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή [14] βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα».

Ωστόσο, ο Μπερτόγλιο ήταν αρχηγός του Άρη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι η ποινή αναμένεται να αυξηθεί και μπορεί να φτάσει και τις πέντε αγωνιστικές!

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Όσο για την ευθύνη των ομάδων για τα επεισόδια που έγιναν στις εξέδρες, οι ποινές μπορούν να φτάσουν μέχρι και τιμωρία της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές, αλλά και βαριά χρηματικά πρόστιμα έως και 250.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα σημειώνει:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».

Ωστόσο, όπως ξεκαθάριζαν και από τον Άρη, ο ΚΑΠ πλέον αναφέρει επίσης πως «η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος, αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης». Με τους Θεσσαλονικείς να τονίζουν πως ουδέποτε ζήτησαν εισιτήρια για τους οπαδούς τους.

Τελευταία Άρθρα

Related articles