Στα άκρα ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ: H νέα ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν άφησε αναπάντητη τα όσα ανέφερε επίσημα η γαλλική αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια στην Μασσαλία.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Μπους-ντυ-Ρον με ποστάρισμά του στο twitter επέρριψε όλες τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν».

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

«Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες τρεις μέρες στη Μασσαλία.

Μετά από τρεις μέρες πραγματικά πρωτοφανών γεγονότων στην πόλη της Μασσαλίας, με την ανοχή και την ευθύνη της τοπικής αστυνομίας, είναι εξοργιστικό να διαβάζουμε ανακοινώσεις της τελευταίας που επιρρίπτουν ευθύνες για το άνευ προηγουμένου μπάχαλο στην ελληνική πλευρά.

Σε μια πόλη με υψηλότατα ποσοστά εγκληματικότητας, με κατά συρροήν επιθέσεις σε όλους σχεδόν τους «φιλοξενούμενους» φιλάθλους αντιπάλων της Μαρσέιγ, είναι τουλάχιστον ειρωνικό η Αστυνομική τους Διεύθυνση να αναζητά αλλού τις ευθύνες.

Μια αστυνομία που είχε τις εμπιστευτικές πληροφορίες των ωραρίων και των διαδρομών των επίσημων αποστολών, πληροφορίες που όχι μόνο διέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχτούν επιθέσεις από συγκεντρωμένους χούλιγκαν οι επίσημοι και τα λεωφορεία της ομάδας, αλλά και που δεν χρησιμοποιήθηκαν εντέλει ώστε να προφυλαχθεί έστω το ξενοδοχείο από οργανωμένη επίθεση.

Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση που αρνιόταν πεισματικά να τηρήσει την αρχική συμφωνία για συγκεκριμένο τόπο συνάντησης και οργανωμένης μεταφοράς προς και από το Βελοντρόμ για 3.500 εκδρομείς μέχρι τη νέα της αναδίπλωση 5 ώρες πριν τον αγώνα, προτρέποντας μέχρι τότε σε μεμονωμένη μετακίνηση σε παρέες των δυο και τριών χωρίς διακριτικά (!!), μέσα από το πλήθος των οπαδών της Μαρσέιγ.

Σε γενικές γραμμές και με μάρτυρές μας τόσο την αντίπαλη ομάδα, όσο και το ελληνικό προξενείο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με υπεράνθρωπες προσπάθειες και ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, διαφύλαξε την τήρηση ακόμη και των γελοιωδέστερων υποδείξεων της Γαλλικής Αστυνομίας, που δεν ήταν και λίγες.

Η στάση της και οι ανακοινώσεις της απλά επιβεβαιώνουν την αδυναμία της να επιβάλει την τάξη σε ένα κατά τ´ άλλα υπέροχο, όσο και αφιλόξενο μέρος, με τα βίντεο των κάθε είδους επιθέσεων να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας. Ευτυχώς από τη μνημειώδη ανικανότητα της ηγεσίας της Αστυνομίας του Μπους ντυ Ρον δεν θρηνήσαμε θύματα».

Η ανάρτηση της γαλλικής αστυνομίας και του Μπους-ντυ-Ρον που έφερε την αντίδραση του ΠΑΟΚ:

«Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων υποστηρικτών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους. Δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν. Επί 24 ώρες η αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες.

Χάρη στην αδιάλειπτη δέσμευσή τους και ένα ουσιαστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο προέβλεπε όλους τους κινδύνους, η βία περιορίστηκε και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον απονείμει φόρο τιμής σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια.

Η αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση, και που παράλληλα εμποδίζουν τους φίλους της Μαρσέιγ από το να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Εκφράζω τη λύπη μου για αυτήν την κατάσταση που μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για όλους όσους θέλουν να δουν τα γήπεδα να δονούνται από τα τραγούδια όλων των αληθινών οπαδών του ποδοσφαίρου. Θα σταλεί από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα».

Τελευταία Άρθρα

Related articles