Σισέ μεταγραφή: Εξελίξεις με Τορίνο και Σεντ Ετιέν

Σισέ μεταγραφή: Κανένας δεν μπορεί να κόψει το δικαίωμα σε μία ομάδα να ονειρεύεται την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, όσο κι αν τα εμπόδια είναι υψηλά. Από την άλλη όμως υπάρχει και μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Η Τορίνο για παράδειγμα έχει βάλει στο μάτι το τελευταίο οκτάμηνο τον Παπέ Σισέ.

Τον παρακολουθούσε στενά στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, όταν έπαιζε δανεικός στη Σεντ Ετιέν. Είχε καταλήξει ότι πρόκειται για μία περίπτωση με την οποία πρέπει να ασχοληθεί. Θεωρούσε ότι ακόμα και αν επέστρεφε στον Ολυμπιακό από τον δανεισμό του στη Γαλλία, οι Πειραιώτες δεν θα τον κρατούσαν και θα επεδίωκαν την παραχώρησή του είτε με πώληση είτε με δανεισμό. Η Τορίνο φυσικά τον ήθελε δανεικό και γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η πρώτη κίνηση που είχε κάνει το καλοκαίρι για τον Αφρικανό ήταν να τον πάρει δανεικό.

Ωστόσο, έπεσε πάνω στη συγκυρία που ο Μαρτίνς είχε θέσει κατά κάποιον τρόπο βέτο ότι δεν θέλει με τίποτα να αποχωρήσει ο Σισέ. Ήταν η περίοδος που είχε αρχίσει ο Σενεγαλέζος να μονιμοποιείται στο κέντρο της άμυνας. Βέβαια, αν ερχόταν μία προσφορά άνω των 10 εκατομμυρίων, θα καταλάβαινε και ο Μαρτίνς ότι δεν ήταν εύκολο να μείνει στο λιμάνι. Με δανεισμό όμως δεν υπήρχε περίπτωση να αποχωρήσει και κάπως έτσι η Τορίνο έκανε άτακτη υποχώρηση, ψάχνοντας κάποια στιγμή ακόμα και το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Ρούμπεν Σεμέδο. Αλλά και με τον Πορτογάλο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Οι Ιταλοί ψάχνουν στόπερ για τον χειμώνα

Πάμε τώρα στα «φρέσκα κουλούρια». Η Τορίνο δεν έστειλε τυχαία «κατάσκοπο» στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Υπήρχε σοβαρός λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτό το ταξίδι. Και ο λόγος είχε να κάνει ξανά με τον Σισέ. Ο Αφρικανός έχει μπει για τα καλά στο μάτι της «γκρανάτα» και ενόψει χειμώνα. Τα ρεπορτάζ από την Ιταλία αναφέρουν ότι η Τορίνο αναζητεί σέντερ μπακ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα όνομα στους Ιταλούς δημοσιογράφους, αλλά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το βλέμμα της είναι στραμμένο ξανά στον Σισέ.

Ή, για την ακρίβεια, το όνομά του βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της. Μόνο που και για ακόμη μία φορά τής ξανακόπηκε ο… βήχας. Οι… αυξητικές τάσεις της «μετοχής» του Αφρικανού στόπερ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην «γκρανάτα». Και μολονότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συζητάει πλέον για αγορά του παίκτη, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει πλέον με τον Σισέ.

Με 10 εκατομμύρια ίσως να έφευγε το καλοκαίρι. Τον Γενάρη δεν φεύγει ούτε με 10. Και από τη στιγμή που η Τορίνο διαρρέει σε διάφορους μανατζαραίους ότι είναι διατεθειμένη να βγάλει από τα ταμεία της γύρω στα 4 εκατομμύρια για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, έκανε το ταξίδι στην Ελλάδα δίχως λόγο. Ήρθε, ξαναείδε τον Σισέ, προσέθεσε κάποια επιπλέον στοιχεία στον φάκελο του Σενεγαλέζου που έχει ανοίξει από τον Φεβρουάριο και αναγκαστικά θα κοιτάξει κάπου αλλού για την ενίσχυση στην άμυνά της. Τζάμπα κόπο κάνει η Τορίνο…

Δεν το συζητάει καν ούτε ο Σισέ

Επειδή γίνεται λοιπόν ολόκληρο ταξίδι για να δουν οι άνθρωποι της Τορίνο τον Σισέ, είναι φρόνιμο να μεταφέρουμε και το εξής: Ο Σενεγαλέζος δεν ασχολείται καθόλου με όλα αυτά που ακούγονται αριστερά δεξιά για τον ίδιο και τις ιταλικές «Σειρήνες».

Τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όπως αναφέρει το «ΦΩΣ» ο Σισέ περνάει την καλύτερή του φάση στον Ολυμπιακό, εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για τους πρωταθλητές Ελλάδας και δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε μεταγραφικής φύσεως συζήτησης. Ούτε από την ΠΑΕ ούτε από τον ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό, λοιπόν, η Τορίνο το μόνο που μπορεί να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και έως το τέλος της σεζόν δεν είναι τίποτε άλλο από το να παρακολουθεί τον παίκτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Τελευταία Άρθρα

Related articles