...

Σενάριο «βόμβα» για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Euroleague!

Η απόφαση των ομάδων-μετόχων της Euroleague να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Τζόρντι Μπερτομέου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Δημοσίευμα ισπανικού Μέσου έρχεται να ταράξει τα νερά της διοργάνωσης για ακόμα μια φορά, καθώς υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη Euroleague και να ενταχθούν στις διοργανώσεις της FIBA!

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν από πουθενά, αφού καμία από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo:

«Το μέλλον της Ευρωλίγκα είναι στον αέρα. Οι δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη αυτή τη Δευτέρα και την Τρίτη αποκάλυψαν την ολοένα και πιο έντονη διαίρεση σε δύο πλευρές, μεταξύ των 13 συλλόγων που είναι μέτοχοι της διοργάνωσης. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να διατηρηθούν τα πράγματα ως έχουν, ίσως με κάποιες τροποποιήσεις και εκεί συντάσσονται οι τρεις ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν όσοι θέλουν μια ριζική αλλαγή στη διαχείριση της διοργάνωσης και θεωρούν ότι μπορούν να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και σκέφτονται ακόμη και την επιστροφή ή τουλάχιστον την προσέγγιση της FIBA. Μεταξύ αυτών είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι δύο ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Σε πολλές ομάδες υπάρχει σημαντική δυσφορία σχετικά με την αδυναμία της Ευρωλίγκα να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα και τείνουν να προσεγγίσουν την παγκόσμια ομοσπονδία, από την οποία η Ευρωλίγκα και τα μέλη της «χωρίστηκαν» το 2000, για να διαχειριστούν άμεσα τα συμφέροντά τους. Σε μια εποχή που οι σύλλογοι υποφέρουν έντονα από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, πολλοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν η FIBA ​​να απονέμει μεγαλύτερα έπαθλα, ακόμη και μπόνους συμμετοχής.

Ωστόσο, η επιστροφή στην FIBA ​​φαίνεται πολύ περίπλοκη, αφού οι 13 ιδιοκτήτες των ομάδων που βρίσκονται στο ΔΣ, υπέγραψαν συμβόλαιο που απαιτεί να βρίσκονται στην Ευρωλίγκα μέχρι το 2026, όταν και λήγει η συμφωνία εκατομμυριούχων με την IMG, που προβλέπει ποινή 10 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ομάδα που θα αποφασίσει να κατέβει από το πλοίο».

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.