Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος φορ παραμένει ελεύθερος και εξετάζει τις επιλογές του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την πολωνική Ρακόβ Τσεστοχόβα να ενδιαφέρεται για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα kibice.net, ο 31χρονος επιθετικός βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Ρακόβ και σε περίπτωση που τον αποκτήσει θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του συλλόγου.
Ο Πρίγιοβιτς έχει αγωνιστεί στη Λέγκια Βαρσοβίας από το 2015 μέχρι το 2017, όταν μετακόμισε στον ΠΑΟΚ για μια διετία κατακτώντας τρία Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα Ελλάδας με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Λίγα λόγια για τον Πρίγιοβιτς
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς γεννήθηκε στο Σανκτ Γκάλεν της Ελβετίας στις 21 Απριλίου του 1990 κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Σε ηλικία μόλις 16 ετών πήρε την απόφαση να φύγει εκτός της χώρας που μεγάλωσε με προορισμό την Ιταλία και την Πάρμα, η οποία τον ενσωμάτωσε στη δεύτερη ομάδα της.
Έξι ημέρες μετά την ενηλικίωσή του, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Serie A, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ρετζίνα, ωστόσο, το καλοκαίρι του 2008 αποχώρησε αυτή τη φορά για την Αγγλία. Δοκιμάστηκε από την Ντέρμπι Κάουντι, σκόραρε τρεις φορές σε φιλικό κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ και εξασφάλισε τη συνέχεια της καριέρας του στο Νησί.
Ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα στην μεταγραφή του από την Πάρμα και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα και τον Ιανουάριο δόθηκε για έναν μήνα δανεικός στην Γέοβιλ, όπου αγωνίστηκε τέσσερις φορές χωρίς να σκοράρει.
Στην συνέχεια δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Νορθάμπτον με την φανέλα της οποίας πέτυχε δύο γκολ σε 10 συμμετοχές. Στις αρχές του 2010 επέστρεψε στην Ελβετία για λογαριασμό της Σιόν στην οποία κι έμεινε για μιάμιση σεζόν με απολογισμό επτά γκολ σε 46 αγώνες πριν παραχωρηθεί δανεικός στην Λωζάνη στις αρχές της σεζόν 2011-12. Το καλοκαίρι του 2012 συνέχισε την διαδρομή του στη Νορβηγία και την Τρόμσο, πάλι ως δανεικός, όπου σημείωσε 10 γκολ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι Νορβηγοί θέλησαν να τον κρατήσουν στην ομάδα, αλλά τα οικονομικά τους δεν τους το επέτρεψαν με συνέπεια ο Πρίγιοβιτς να αλλάξει και πάλι τόπο διαμονής. Επόμενος προορισμός η Σουηδία και η Τζουργκάρντεν.
Τον Αύγουστο του 2013 ο παίκτης αποκτήθηκε από την ομάδα της Στοκχόλμης, όπου βρήκε τον προπονητή του στην Τρομσό, Περ Ματίας Χόγκμο. Στον νέο σταθμό της καριέρας του ο Πρίγιοβιτς έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2013-14, και σκόραρε 11 γκολ σε 32 παιχνίδια. Οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν το διαβατήριο γι’ ακόμη μία μετακίνηση, αυτή τη φορά στην Τουρκία και την Μπόλουσπορ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.
Ο υψηλόσωμος φορ προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα και πέτυχε 16 τέρματα σε 31 συμμετοχές, στρέφοντας τα ραντάρ πολλών ομάδων πάνω του. Αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ήταν η Λέγκια Βαρσοβίας.
Στις 9 Ιουλίου του 2015 οι Πολωνοί ανακοίνωσαν την μεταγραφή του και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ξεκίνησε την νέα του περιπέτεια. Στην πρώτη του σεζόν στην Βαρσοβία κατέκτησε το νταμπλ με τον ίδιο να σημειώνει γκολ στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Λεχ Πόζναν. Συνολικά έφτασε τα 16 γκολ και τις εννιά ασίστ σε 47 παιχνίδια.
Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2016-17 συνέχισε στο ίδιο τέμπο και παρά τον ελαφρώς μειωμένο χρόνο συμμετοχής του, μέτρησε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ. Κορυφαία του εμφάνιση αναμφίβολα μέσα στο Signal Iduna Park κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου η ομάδα του μπορεί να γνώρισε την συντριβή με 8-4 αλλά ο ίδιος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Στις 16 Ιανουαρίου του 2017 ο Πρίγιοβιτς πήρε μεταγραφή με προορισμό την Ελλάδα και εντάχτηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ από τον προπονητή Βλάνταν Ίβιτς πετυχαίνοντας, μέχρι το τέλος της χρονιάς, 10 γκολ σε 20 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις. Στο φινάλε της σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, με την ομάδα του ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει και να κερδίζει την ΑΕΚ στον τελικό με σκορ 2-1. Ο Πρίγιοβιτς έπαιξε και στα 90′.
Την επόμενη χρονιά, βρέθηκε σε καταπληκτική κατάσταση, αφού σε 39 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε 27 γκολ και έδωσε 7 ασσίστ. Αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν του, όχι μόνο με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και όλης της καριέρας του. Στο τέλος της σεζόν, κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει στον τελικό και πάλι την ΑΕΚ την οποία κέρδισε με 2-0. Ο ίδιος, παρά την αστοχία σε πέναλτι που κέρδισε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τις πολλές χαμένες φάσεις, έπαιξε και πάλι σε όλο τον αγώνα, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το δεύτερο γκολ της ομάδας του, με σκόρερ τον Δημήτρη Πέλκα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Ο συνολικός απολογισμός της διετούς παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ήταν 55 γκολ και 8 ασίστ σε 86 αγώνες.