11.4 C
Athens
Κυριακή, Ιανουάριος 26, 2025
ΑρχικήParis 2024Παρίσι 2024 – Κωπηλασία: Στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ

Παρίσι 2024 – Κωπηλασία: Στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος, στο μονό σκιφ

Ο Στέφανος Ντούσκος κάνοντας ένα πολύ δυνατό τελευταίο 300άρι προκρίθηκε και αναμενόταν στον τελικό του μονού σκιφ των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, τερμάτισε 3ος στην ημιτελική σειρά, καλύπτοντας τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 6 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 78 εκατοστά. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Γερμανός, Ολιβερ Ζάϊγκλερ με επίδοση 6:35.77, που είναι Ολυμπιακό ρεκόρ (σ.σ. το προηγούμενο ήταν 6:40.45 του Ντούσκου από το Τόκιο το 2021).

Ο Έλληνας κωπηλάτης, συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία διοργάνωση, όπου βασικός στόχος του είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, όπως έκανε και στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι έξι του τελικού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου (11:30), είναι οι εξής:

  • Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα)
  • Όλιβερ Ζάιντλερ (Γερμανία)
  • Γιαουχένι Ζαλάτι (Λευκορώσος/Ουδέτερη σημαία)
  • Σάιμον Φαν Ντορπ (Ολλανδία)
  • Τόμας Μάκιντος (Νέα Ζηλανδία)
  • Τιμ Μπράις (Βέλγιο)
RELATED ARTICLES

Most Popular