Παναθηναϊκός: Τι θα γίνει με σέντερ

Η Βιλερμπάν ανέδειξε με τρόπο κυνικό στο ΟΑΚΑ, τις περισσότερες αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Από την περιφερειακή και την ατομική άμυνα ενδεικτικά πάνω στον Οκόμπο, μέχρι την αδυναμία του «τριφυλλιού» να πάρει εύκολα σκορ. Μάλιστα από τη θέση «5» το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο!

Το γεγονός ότι ο Παπαγιάννης έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα φέτος, σε συνδυασμό με τις χαμηλές «πτήσεις» μέχρι τώρα του Φλόιντ, κάνουν τον Παναθηναϊκό πολύ ακίνδυνο στο «ζωγραφιστό». Μάλιστα αυτό έχει επίπτωση και στους γκαρντ, από τη στιγμή που όποτε η μπάλα φτάνει στο ποστ για τους «πράσινους», σπάνια θα δοθεί βοήθεια από τον αντίπαλο, άρα δεν δημιουργείται έτσι κάποια αμυντική ανισορροπία.

Όπως αναφέρει ο prasinostypos, για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλο είναι το θέμα, αναφέρουμε μόνο το εξής στοιχείο. Στη μεγάλη νίκη επί της Εφές ο Παναθηναϊκός πέτυχε 95 πόντους, τη στιγμή που πήρε από τους ψηλούς του μόνο 14! Η επικράτησή του στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στα «δυάρια» του, με τους Μέικον και Νέντοβιτς να σκοράρουν μαζί 51 πόντους!

Προκειμένου να αλλάξει η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στη θέση «5», δύο είναι τα «πρέπει». Πρώτον, να δούμε τον Παπαγιάννη να παίζει σύμφωνα με τις πραγματικές του προοπτικές. Δεύτερον, να μπει κάπως στην εξίσωση ο Φλόιντ, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για τίποτα διαφορετικό. Το πως αυτό το «πρέπει» θα το γίνει και πράξη, άπτεται του κόουτς Πρίφτη.

Τελευταία Άρθρα

Related articles