Παναθηναϊκός: Ένας φεύγει, ένας… «ψήνεται»

1168
EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÌÐÏÕÍÔÏÕÔÓÍÏÓÔ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός: Μπορεί στην παρούσα φάση να μην υπάρχουν αγωνιστικές εκδηλώσεις στον Παναθηναϊκό αφού η ομάδα έχει «χτυπηθεί» βάναυσα από τον COVID-19 αλλά οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Και μόλις επαναρχίσει η δράση τότε θα ενεργοποιηθούν. Κι αφορούν τον Φόστερ και τον Μακ
Το βέβαιο είναι ότι ο Μάρκους Φόστερ δεν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό και αναμένεται να ενημερωθεί ότι είναι ελεύθερος να βρει την επόμενη ομάδα.

EUROLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏ – ÁËÌÐÁ ÂÅÑÏËÉÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο με τους «πράσινους» αλλά δεν υπολογίζεται από τον Όντεντ Κάτας. Γι’ αυτό και του έχει ζητηθεί να βρει την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Φόστερ ενώ άρχισε καλά στη συνέχεια…καταποντίστηκε και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Πέρασε κι ένα διάστημα με τραυματισμό αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στο ρόλο πίσω από τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Κάτας του έδωσε ευκαιρίες αλλά είναι εμφανές ότι ο Αμερικανός έχει χάσει τη ψυχολογία του. Ειδικά μετά την έλευση του Σέλβιν Μακ τα πράγματα έγιναν περισσότερο πολύπλοκα και ο Φόστερ έμεινε ακόμα πιο πίσω. Στον Παναθηναϊκό, μετά και την απόκτηση του Τι Τζέι Μπρέι, οι ξένοι είναι επτά. Ο Φόστερ είναι ο «αδύναμος κρίκος».

EUROLEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏ – ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Το θέμα που υπάρχει έχει να κάνει με το ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο. Που σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να περιμένουν.

Ο Αμερικανός θα πρέπει να βρει την ομάδα που θα του προσφέρει όσα ζητά και θα αποχωρήσει. Και κανείς δε ξέρει πόσο καιρό θα πάρει αυτό. Σε πρώτη φάση θα είναι ο παίκτης που θα κοπεί από την Basket League.

«Καμπανάκι» για Μακ

Μιας κι αναφέραμε όμως και τον Σέλβιν Μακ, η θέση του δεν είναι καθόλου ασφαλής. Άλλωστε οι «πράσινοι» κοιτάζουν την αγορά και για απόκτηση πλέι μέικερ κι εφόσον ο Μακ συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τότε το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τον Φόστερ. Ο Αμερικανός άρχισε πολύ καλά όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό αλλά από την ημέρα που ανανέωσε και μετά (είχε δίμηνο συμβόλαιο αρχικά) η απόδοσή του έχει πέσει κατακόρυφα. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι δε μπορεί να σηκώσει το βάρος στον «άσο» και στον Παναθηναϊκό έχουν απογοητευτεί από τις τελευταίες του παρουσίες.

BASKET LEAGUE 2020-2021 / ÐÁÏ – ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ ÐÁÔÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Στους πρώτους έξι αγώνες του στον Παναθηναϊκό ο Μακ είχε περίπου 10 πόντους με 11/17 τρίποντα συνολικά. Στους τελευταίους 10 έχει 4,4 πόντους και 4/24 τρίποντα. Η αξιολόγησή του αντίστοιχα από κοντά στο 8 έχει πέσει στο 2. Ο χρόνος του έχει μειωθεί. Κι έχει γίνει σε αδύναμος κρίκος της ομάδας