...

Ολυμπιακός: Πότε θα αγωνιστεί ο Έισι;

Για την κατάσταση του νεοφερμένου Κουίνσι Έισι μίλησε ο Νίκος Ζέρβας στην εκπομπή του bwinΣΠΟΡ FM, «Μπάσχετοι».

Ο ρεπόρτερ του μπασκετικού Ολυμπιακού είπε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να υπάρχει διαχείριση για τον Φαλ. Μου εμπνέει η κατάσταση του Μάρτιν, κυρίως στην άμυνα. Έχει καλά τελειώματα στην επίθεση, αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει στο “ένας εναντίον ενός”. Υπάρχει θέμα πίσω από τον Φαλ και γι’ αυτό πήρε τον Έισι ο Ολυμπιακός. Αν κάνει στα 10-15 λεπτά που θα παίζει, αυτά που έκανε στη Μακάμπι, τότε θα είναι ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Για ψυχολογικούς λόγους μπορεί να πάει στο ματς με την Εφές. Σε 15-20 ημέρες θα είναι έτοιμος. Νομίζω ότι μετά τη διακοπή θα τον δούμε. Θα είναι ρίσκο να τον δούμε νωρίτερα».

Για την ήττα από τη Ζενίτ τόνισε: «Ο βασικότερος λόγος που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τη Ζενίτ ήταν ότι δεν υπήρχαν λύσεις στη frontline. Είχε… σκάσει ο Φαλ. Δεν πήγε καλά η περιφερειακή άμυνα στην Αγία Πετρούπολη. Αυτή ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση της ομάδας. Το 6-3 του δίνει την άνεση να μην βιάζεται. Η πρώτη σκέψη του Μπαρτζώκα είναι να χρησιμοποιήσει τον Έισι στη θέση “5”. Σε ένα μήνα δεν αποκλείω να αλλάξει και τον Μάρτιν».

Όσον αφορά την παρουσία του Σλούκα, είπε: «Σίγουρα ο Σλούκας δεν είναι ο… νούμερο ένα αμυντικός της Ευρώπης. Πρέπει να δημιουργήσεις τις συνθήκες στην πεντάδα έτσι ώστε να “κρύβεται” σε κάποιες καταστάσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι στο τέλος ο Σλούκας θα μαρκάρει τον Λόιντ. Δεν θα είναι ξεκούραστος μετά για την επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει τις λιγότερες πεντάδες σε όλη την Ευρωλίγκα. Πρέπει να είναι λίγο διαφορετικά τα διαστήματα κατανομής του χρόνου συμμετοχής των παικτών. Να γίνεται πιο ευέλικτα ο καταμερισμός των εργασιών. Είναι και θέμα ημέρας».

Τέλος, ο Νίκος Ζέρβας αναφέρθηκε και στα δύο ματς που έρχονται για τους «ερυθρολεύκους»: «Η Εφές βρίσκεται στο μεταίχμιο. Δεν έχει πολλά περιθώρια για απώλειες πλέον. Είναι do or die για εκείνους το ματς με τον Ολυμπιακό. Καλό θα είναι να γεμίσει το ΣΕΦ κόντρα στη Μακάμπι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της διαβολοβδομάδας».

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.