O Σπανός μίλησε για όλους και όλα!

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία ο Ατρόμητος εξέφρασε μέσω του Γιώργου Σπανού. 

«Εμείς παίζουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ του Περιστερίου, ο οποίος στη συνομιλία που είχε στον «αέρα» με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε στην ΚΕΔ με τα μέλη της και τον επικεφαλής της, Βίτορ Μέλο Περέιρα, στην οποία παρών ήταν και εκπρόσωπος της επιτροπής της UEFA.

Σε αυτή, όπως ανέφερε, του εξήγησαν για ποιον λόγο δεν μπορεί η καινοτομία των ξένων διαιτητών να «ισχύσει» και στα ματς του Ατρομήτου, στον πρώτο γύρο, κάτι το οποίο όμως δεν του απέκλεισαν ότι μπορεί να αλλάξει στον β’ γύρο. «Μου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στον β’ γύρο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε παιχνίδια άλλων ομάδων. Δεν μου το απέκλεισαν αν και η οδηγία ήταν σαφή από την UEFA», υποστήριξε.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος αναφέρθηκε και στο θέμα της παραμονής του Κάναντι. Ο Γιώργος Σπανός υποστήριξε ότι η επιθυμία της ομάδας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Αυστριακό τεχνικό. 

«Αν υπάρξει κάποια λύση που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στο υλικό που έχουμε τότε ναι», ήταν το σχολιό του για το ενδεχόμενο μεταγραφών.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Σπανού 

-για την επίσκεψή του στην ΚΕΔ και την συνάντηση με τον Βίτορ Μελο Περέιρα
«Ζητήσαμε το ραντεβού γιατί θεωρούσαμε ότι σαν Ατρόμητος είχαμε άλλη αντιμετώπιση από τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις. Είχαμε ζητήσει ξένους διαιτητές σε παιχνίδια με άλλες ομάδες των πρώτων θέσεων. Από την στιγμή που έχουμε την καινοτομία αυτή θεωρούσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.
Ο κ.Περέιρα μου εξήγησε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία από τη UEFA για να υπάρχουν διαιτητές μόνο στα παιχνίδια των τεσσάρων μεγάλων, πώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ αλλά και πως η επιθυμία των Ελλήνων διαιτητών να παίζουν παιχνίδια και να μην παραγκωνιστούν. Υποστήριξε ότι είναι κάτι αναγκαίο αυτό που γίνεται λόγω των έντονων διαφορών που είχαν οι μεγάλες ομάδες.

-για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
Η απορία μας ήταν γιατί να μην οριστεί ξένος διαιτητής από την στιγμή που και ο Ολυμπιακός ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν πήραμε απάντηση που μας κάλυψε. Μου είπαν ότι πρέπει όλοι να παίρνουν δύσκολα παιχνίδια. Πώς σε κάποια παιχνίδια που είναι ντέρμπι αξιολογείς και βάζεις τους καλύτερους. Η φιλοσοφία της Επιτροπής είναι ότι θέλει να βγουν νέοι διαιτητές, αλλά και κάποιοι ότι πρέπει να ανέβουν επίπεδο και πως αυτοί θα πρέπει να πάρουν κάποια παιχνίδια. Ναι αυτό είναι ρίσκο.

-για τους τρόπους ενημέρωσης και εκμάθησης των διαιτητών…
«Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Τώρα εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Βλέπω τι διαιτησίες έχουν οι αντίπαλοί μας. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να μιλάνε. Όσους βαθμούς έχει κάνει ο Ατρόμητος τους έχει πάρει με την αξία του. Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια. Παλεύουμε όμως ακόμη. Φυσικά και δεν με κάλυψε τα όσα που είπαν στην Επιτροπή. Η ελληνική πραγματικότητα είναι να μην μιλάνε οι μεγάλοι, να μην έχουν παράπονα, και όλα καλά. Μου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στον β’ γύρο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε παιχνίδια άλλων ομάδων. Δεν μου το απέκλεισαν αν και η οδηγία ήταν σαφή από την UEFA».

Για τον Κάναντι…
«Έχουμε άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Μπορεί όμως να θέλει να πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα και σε μεγαλύτερο κλαμπ. Εμείς επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

Για προτάσεις για παίκτες που ενδεχομένως να φτάσουν και να αποχωρήσουν παίκτες: 
«Εάν είναι κάποια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε»…

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών:
«Αν υπάρξει κάποια λύση που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στο υλικό που έχουμε τότε ναι».

Πηγή: sport-fm.gr

Τελευταία Άρθρα

Related articles