Μπορεί ο Kawhi Leonard να βρίσκεται στους Toronto Raptors, οι οποίοι διαπρέπουν στην Ανατολή, όντας πρώτοι, αλλά ο Αμερικάνος δε δείχνει να συγκινείται και πολύ,
Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο του ESPN, Adrian Wojnarowski, ανέφερε ότι η παραμονή του 27χρονου σμολ φόργουορντ / σούτινγκ γκαρντ εμφανίζεται εξαιρετικά δύσκολη μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος υποστήριξε: «Οι Raptors δεν μπορούν να αλλάξουν την γεωγραφία ή τον καιρό στο Τορόντο. Αυτοί οι παράγοντες είναι εναντίον τους. Το σπίτι, το Los Angeles βρίσκονται πάντα στο μυαλό του Kawhi Leonard».
Ο αθλητής μπορεί να γίνει «unrestricted free agent» στο τέλος της σεζόν, αν δεν κάνει την χρήση του δικαιώματος του για επέκταση της συμφωνίας για τους Ράπτορς για την σεζόν 2019 – 2020.