Ο καλός στρατιώτης Ροντρίγκο

Στις 12 Μαΐου του 2015 η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ροντρίγκο Γκάλο Μπρίτο. 41 μήνες και 127 συμμετοχές μετά ο Γκάλο είναι ένας από τους πλέον χρήσιμους ποδοσφαιριστές στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ και ένα βασικό στέλεχος στις επιτυχίες των τελευταίων 3 ετών, με κορυφαία του στιγμή την ασίστ που έδωσε στον Γιακουμάκη για το γκολ ,μισό πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ροντρίγκο εδώ και 4 χρόνια είναι ένας πιστός στρατιώτης έτοιμος να κάνει ότι του ζητηθεί από τον προπονητή του. Εκτός από δεξί μπακ έχει αγωνιστεί ως δεξί χαφ σε 3-5-2,δεξί εξτρέμ ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως αμυντικό χαφ. Ένα πραγματικό πολυεργαλείο που μπορεί να αμυνθεί ,να δημιουργήσει (14 ασίστ) αλλά ακόμα και να σκοράρει (7 γκολ). Μια θετική και ήρεμη παρουσία στα αποδυτήρια που δεν έχει προκαλέσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διατήρηση του οικογενειακού κλίματος που οδήγησε τον δικέφαλο στην κορυφή.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους κιτρινόμαυρους αλλά υπάρχει η επιθυμία και από τις δυο πλευρές για επέκταση. Ο Γκάλο βρίσκεται στα 32, υπάρχει όμως η πεποίθηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο για ,τουλάχιστον, αλλά 2 χρόνια. Μπορεί οι πρωταθλητές να έχουν στις τάξεις τους τον κορυφαίο Έλληνα δεξιό μπακ (Μπακάκης) και τον αποφασισμένο Βασιλαντωνόπουλο έτοιμο να διεκδικήσει τη θέση του στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ, αλλά για αθλητές και ειδικά με τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του Ροντρίγκο υπάρχει πάντα θέση στα Σπάτα.

Τελευταία Άρθρα

Related articles