Ντίνος Μήτογλου:Το «4άρι» που έψαχνε!

105
Advertisement

Ο 21χρόνος forward ήρθε πέρσι στον Παναθηναϊκό για να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο,τα νιάτα και τα ”φρέσκα” πόδια. Από τις πρώτες του στιγμές στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι πρόκειται για ένα νέο ταλαντούχο, εργατικό παιδί και πολύ ώριμος χαρακτήρας παρά την ηλικία του.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ αλλά όταν αυτό έγινε άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με την αξία του κέρδισε σημαντικό ρόλο στο φετινό ρόστερ των πρωταθλητών.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, δούλεψε πολύ στο εξωτερικό στα στοιχεία που του λείπουν και στις αρχές της φετινής χρονιάς φαίνεται ήδη βελτιωμένος και έτοιμος να ανταπεξέλθει στον νέο του ρόλο στην ομάδα.Ο διεθνής πλέον Μήτογλου θα λύσει τα χέρια του Πασκουάλ και επιθετικά καθώς για το ύψος του και τα κιλά του διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ πίσω από την γραμμή αλλά και από μέση απόσταση, πράγμα που λείπει από τον φετινό Παναθηναϊκό στις αρχές της χρονιάς τουλάχιστον.

Μια άλλη επιθετική ικανότητα που έχει ο Έλληνας forward είναι το να ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του υποχρεώνοντας τους αντιπάλους να τον ακολουθούν και εκτός ρακέτας και έτσι δίνει την ελευθερία στον ψηλό να παίξει κοντά στο καλάθι αλλά και περισσότερη άνεση στον δημιουργό των πράσινων.

Σήμα κατατεθέν για τον νεαρό είναι η συνεισφορά του στα ριμπάουντ τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.Η μαχητικότητα του Μήτογλου έγινε ορατή από την περασμένη κιόλας σεζόν και για αυτό είναι καθοριστικός σε αυτόν τον τομέα.Σίγουρα μπορεί να του λείπουν κάποια αθλητικά προσόντα καθώς δεν μπορει να θεωρηθεί αθλητικός ψηλός ομάδας, αλλά τα μακριά του χέρια και οι έξυπνες θέσεις που παίρνει στην ρακέτα του δίνουν το πλεονέκτημα σε έναν τομέα που ο Παναθηναϊκός πονούσε πολύ πέρσι.

Στην άμυνα τώρα παρά την δουλειά που έριξε και παρά το ότι έχει βελτιωθεί στα πόδια και στην ταχύτητα ακόμη δεν νιώθει άνετα και δεν είναι έτοιμος να μαρκάρει περιφερειακό παίχτη μακριά από την ρακέτα και αυτή είναι η μαύρη τρύπα του..Με την σωστή διαχείριση των φάουλ του όμως μπορεί να καλύψει μερικές αδυναμίες του όταν μένει με τον αντίπαλο «κοντό» μετά τις αλλαγές.Μέσα στο ζωγραφιστό αποτελεί έναν βράχο, αλλά σίγουρα πρέπει να δυναμώσει και άλλο το σώμα του για ανταπεξέλθει στα miss matches που δημιουργούνται.

Το σίγουρο είναι ότι άμα συνεχίσει την σκληρή δουλειά και αυτές τις εμφανίσεις θα αποτελέσει για χρόνια το 4αρι που έψαχνε ο Παναθηναϊκός

Advertisement