Μπίλιες και ξεκαρφώματα

Αν νομίζετε ότι συμβαίνουν μόνο στα γήπεδα και τα αποδυτήρια κάνετε λάθος. Σπάνια συναντά κανείς τόσα σημάδια (δια)πλοκής και άλλα περίεργα τινά σε μία απόφαση του πιο μεγάλου δικαστηρίου. Τα οποία, βέβαια, τα βλέπει ο (νομικός) κόσμος και γελά, αν μη τι άλλο, γιατί όπως και να το κάνουμε, κάποια πρόσωπα και πράγματα είναι γνωστά στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ.

Δεν είναι μόνο ότι το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης υιοθετεί και αναπαράγει σχεδόν αυτούσια σημεία, ακόμα και τη φρασεολογία, ανταγωνίστριας εταιρείας που προσέφυγε εναντίον της επένδυσης άλλης εταιρείας. Ούτε μόνον το ότι στο σκεπτικό, θίγονται θέματα που… δεν είχαν τεθεί καν στις προσφυγές. Κάτι σαν υπερβάλλων ζήλος, ας πούμε.
Το πλέον ενδιαφέρον – ή περίεργο, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς – είναι ότι ο σύντροφος εργαζόταν για χρόνια σε νομικό γραφείο με πελάτη την ανταγωνίστρια εταιρεία. Η σύντροφος, τότε, κατείχε καίρια θέση στο μεγάλο Δικαστήριο και μεταξύ άλλων όρισε, προφανώς παράτυπα λόγω ασυμβίβαστου, τη σύνθεση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Λίγο πριν αποχωρήσει, αυτό, γιατί, στο μεταξύ, της έτυχε μεγάλος θεσμικός… «κλήρος».

Σαν να μην έφθαναν αυτά, όμως, υπήρξε και μια μάλλον παιδαριώδης απόπειρα «ξεκαρφώματος», καθώς μεταξύ εκείνων που μειοψήφησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν και Σύμβουλος της απολύτου εμπιστοσύνης και επιρροής της. Ο οποίος, όλως τυχαίως, πρόσφατα εντάχθηκε και στο νομικό επιτελείο που την υποστηρίζει στα νέα της υψηλά καθήκοντα.

Υπάρχει και ένα άλλο «κερασάκι στην τούρτα» στην υπόθεση, με κοινό πεδίο τη φρασεολογία των επιχειρημάτων της ανταγωνίστριας. Τα οποία χρησιμοποιούσε πομποδώς στη Βουλή, προ ετών, νυν υφυπουργός της κυβέρνησης και τότε βουλευτής της Αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό είναι άλλο επεισόδιο…

Για γέλια ή για κλάματα;

Αυτά συμβαίνουν στα μεγάλα γήπεδα. Προσεχώς περισσότερα

Τελευταία Άρθρα

Related articles