...

Με απόφαση Υφυπουργού πάει για αναβολή το ντέρμπι των “αιωνίων”

Χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση όλα δείχνουν ότι το ντέρμπι της 17ης Μαρτίου, είναι πιθανό να αναβληθεί με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Μπορεί από το γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη να μην υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, η αποστολή εγγράφου από την Αστυνομία και την ΔΕΑΒ που ζητάει την αναβολή ενός εκ των δύο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (στο ποδόσφαρο ή στο μπάσκετ), ανοίγει πλέον και με την βούλα το θέμα! Όλες οι ενδείξεις, λοιπόν, συγκλίνουν στην μετάθεσή του ματς, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.  Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η Αστυνομία έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφαλή τέλεση δύο αθηναϊκών ντέρμπι (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ), που είναι ορισμένα για την ίδια ημέρα.

Ο μοναδικός που μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού και μόνο για λόγους που συνδέονται με την δημόσια τάξη. Αρχικά, ζητήθηκε από την Super League να αλλάξει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι, κάτι για το οποίο η λίγκα αρνήθηκε, έπειτα ζητήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ να μετακινηθεί το μπασκετικό παιχνίδι Σάββατο, κάτι που δεν γινόταν επειδή ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αγωνίζεται στις 15/3 με την ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία, ενώ δεν γινόταν να μετακινηθεί ούτε την Δευτέρα, αφού στις 19/3 και ημέρα Τρίτη (είναι εβδομάδα με δύο αγωνιστικές στην Euroleague), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ. Η διοργανώτρια αρχή της Basket League, μάλιστα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν πολλές ημερομηνίες για την τέλεσή του

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό άλλες λύσεις δεν υπάρχουν και όλα δείχνουν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ότι πάμε για αναβολή του αγώνα. Ο κ. Βασιλειάδης, βέβαια, μπορεί κάλλιστα να αποφασίσει την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Όμως, η λύση της αναβολής της μπασκετικής αναμέτρησης θα εξοικονομήσει – για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές – επιπλέον χρόνο για το ενδεχόμενο εύρεσης λύσης και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο ομάδων και αφορά στην διαιτησία. Με τον Ολυμπιακό να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να “κατέβει” αν δεν ορισθούν ξένοι διαιτητές.

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.