...

Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου: Πλημμύρισε, έκλεισε και το παρασκήνιο είναι… φλέγον!

Έχει χωρητικότητα 2.714 θέσεων. Αποτελεί έδρα για ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, ακόμα και μπάντμιντον. Στεγάζονται εκεί ακαδημίες των ιδίων αθλημάτων, με τις συνολικές συμμετοχές να ξεπερνούν τις 400! Φιλοξένησε το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, το 1998 αλλά και το All Star Game, το 2011. Το Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε ένα κόσμημα ιδιάζουσας αξίας για την πόλη του Πύργου.

Μέσω του παρακάτω βίντεο, όμως, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι, πλέον, δεν λειτουργεί ορθώς˙ και ασφαλώς δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στη μόνωση του γηπέδου.

(ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ FACEBOOK: Xristos Matoula Kardaris)

Στον σαββατιάτικο αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ηρακλή Πύργου και ΑΕ Βαρθολομιού, στο πλαίσιο του τοπικού εφηβικού πρωταθλήματος, η έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στην πρωτεύουσα της Ηλείας, δεν περιορίστηκε εκτός γηπέδου. Η στεγανότητα της οροφής αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από ελλιπής: ανύπαρκτη! Το νερό άρχισε να τρέχει σαν ποτάμι στο εσωτερικό του… «κλειστού», και πλέον η στατική επάρκεια της στέγης του γυμναστηρίου είναι… αμφισβητούμενη!

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και το sportgame.gr έψαξαν, ρώτησαν, μίλησαν με ανθρώπους «κλειδιά» και διαμόρφωσαν την… «παρασκηνιακή» επόμενη μέρα του Κλειστού της πόλης.

Κωνσταντίνος Σκαρτσιάρης – Υπάλληλος Σταδίου

 

Ποιά είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση του σταδίου;

Το γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια είχε θέμα με τη στεγανοποίηση της οροφής, το μονωτικό υλικό είχε λήξει. Πέρυσι σταδιακά είχαν γίνει κάποια μπαλώματα αλλά από 29/9 με το φαινόμενο «Ζορμπά», έγινε μεγαλύτερη ζημιά στη μόνωση. Έχει δημοπρατηθεί, έχει ήδη περάσει από την οικονομική επιτροπή, ο ανάδοχος έχει υπογράψει από τις 5/12, οπότε είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η επισκευή. Ξέρουμε ότι ο νόμος δίνει στους εργολάβους ένα χρονικό περιθώριο 20+5 ημερών, ώστε να καταθέσουν τις εγγυητικές επιταγές και ύστερα να ξεκινήσουν, οπότε τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το περιθώριο.

Παρά την κάκιστη, και ακόμα και επικίνδυνη κατάσταση του γηπέδου, πληροφορηθήκαμε πως οι προπονήσεις και κάποιοι αγώνες διεξάγονται κανονικά. Τι ακριβώς ισχύει;

Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, υπήρξε μία «συνεννόηση» με τα σωματεία, ώστε το γήπεδο όταν έχει καλό καιρό να λειτουργεί, παρότι υπάρχει έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας, έπειτα από ΑΥΤΟΨΙΑ που έγινε στις 5/10, σύμφωνα με την οποία ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Υπήρχαν και κάποιες φορές όμως που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τον καιρό.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως, είδαμε πως παρ’ όλη τη «νεροποντή» εντός του κλειστού σταδίου, ο αγώνας βρισκόταν κανονικά σε εξέλιξη. Πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο;

Ήταν επίσημος αγώνας που τον ορίζει η ΕΣΚΑΗ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας – Ηλείας) και δεν μπορούσαμε να τον αναβάλλουμε εμείς˙ υπεύθυνος για την τέλεση και την πιθανή αναβολή των παιχνιδιών είναι ο διαιτητής, αυτός έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι. Ο καιρός ήταν καλός μέχρι τότε, οπότε δεν υπήρχε λόγος αναβολής.

 Είναι η ακεραιότητα των παρευρισκομένων εντός σταδίου επισφαλής, κάτω από αυτές τις συνθήκες; Υπάρχει πιθανότητα να αποκολληθεί κάποιο κομμάτι της οροφής;

Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κάποιο κομμάτι. Όμως μόνο και μόνο που μπαίνει νερό και υπάρχει ολισθηρότητα μετά στο δάπεδο, είναι πολύ επικίνδυνο για τραυματισμούς.

Θα κλείσει το γήπεδο;

Ναι, από σήμερα, 17/12 το γήπεδο κλείνει. Δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε για αγώνες αλλά ούτε και για προπονήσεις.

 

(Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Γιώργος Δασκαλόπουλος – Καλαθοσφαιριστής

Ο Γιώργος έχει υπάρξει επί σειρά ετών μέλος καλαθοσφαιρικών σωματείων του Πύργου και ως εκ τούτου η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Το θέμα αυτό υπάρχει πολύ καιρό. Η στέγη εδώ και χρόνια στάζει, αλλά ειδικά σε περιόδους με έντονες βροχοπτώσεις, το πρόβλημα επιδεινώνεται. Υπάρχει ένας «υπεύθυνος σταδίου» που προσπαθεί με κουβάδες (ΦΩΤΟ) ανά σημεία στον αγωνιστικό χώρο να σώσει ό,τι σώζεται».

  

Πόσο επικίνδυνη είναι η όλη κατάσταση;

 Η στέγη πλέον, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη καθώς με το βάρος και μόνο του νερού μπορεί να υπάρξουν αποκολλήσεις! Κάθε φορά που βρέχει, κλείνει για 2-3 μέρες το γήπεδο και οι αθλητές μένουν χωρίς προπονήσεις σε περίοδο με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα

 

Το δάπεδο σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Περιμετρικά του παρκέ υπάρχουν γήπεδα Μπάντμιντον που προπονείται ο «Φιλαθλητικός», ομάδα με τεράστιες πανελλαδικές διακρίσεις. Εκεί το δάπεδο έχει φουσκώσει, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να γίνονται πιο δύσκολες, ακόμα και να περιορίζονται στον μισό χώρο.  Είναι θέμα χρόνου να προκληθεί ζημιά και στο παρκέ, αφού η υγρασία περνάει από κάτω και θα βγει σε όλο το γήπεδο.

 

«Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί. Θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα και διαρροή ρεύματος και αυτή τη στιγμή να είχαμε σημαντικότερα προβλήματα» μας λέει άνθρωπος του χώρου, που βρέθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου, και συμπληρώνει: «Το άφησαν να συνεχιστεί επειδή δεν έπεφτε νερό εντός αγωνιστικού χώρου. Στο γήπεδο δεν υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΗ»

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportgame.gr, ο διαιτητής του αγώνα μεταξύ Ηρακλή Πύργου και ΑΕ Βαρθολομιού για το τοπικό πρωτάθλημα εφήβων, κύριος Μάριος Κανελλόπουλος με καταγωγή από τη Λευκάδα, φέρεται να επικοινώνησε με την ΕΣΚΑΗ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε ερώτηση που του έγινε για το αν βρέχει εντός αγωνιστικού χώρου, η απάντησή του ήταν αρνητική, παρά την καταρρακτώδη βροχόπτωση που επικρατούσε, μόλις λίγα μέτρα πίσω από τους πάγκους των ομάδων! Έτσι η εντολή της Ένωσης ήταν ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά!

 

Αθλήτρια Βόλει:

 

Κάθε φορά που βρέχει, ειδοποιούμαστε πως δεν θα κάνουμε προπόνηση. Το γήπεδο στάζει παντού, γλιστράει και η κατάσταση εν έτει 2018 θεωρώ πως είναι πρωτοφανής! Τόσο καιρό δεν είχε μιλήσει κανένα μέσο για την ακαταλληλότητα του κλειστού, και τώρα που το πράγμα ξέφυγε (βλ. βίντεο) όλοι το αναφέρουν.

Θεωρείς ότι υπάρχει απαξίωση ως προς το θέμα του σταδίου γενικότερα;

Ασφαλώς! Όταν ο Πύργος αντιμετώπιζε το πρόβλημα των σκουπιδιών, η λύση ήταν το στάδιο. Το είχαν κάνει χωματερή. Η μυρωδιά των απορριμάτων ήταν έντονη και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι αθλητές που πηγαινοέρχονται στις εγκαταστάσεις είναι ανήλικοι, μικρά παιδιά. Πέρυσι δεν μας άφηναν να παρκάρουμε ούτε τα αμάξια μας εντός του χώρου του σταδίου και παρενέβη εισαγγελέας για να αλλάξει αυτό.

Πώς αντιμετωπίζεις την έλλειψη προπονήσεων, σε ένα σημείο της χρονιάς που ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχουν επίσημοι αγώνες;

Δεν σταματάω. Αναγκάζομαι απλώς να πηγαίνω είτε στο κλειστό της Αμαλιάδας, είτε σε αυτό της Αρχαίας Ολυμπίας, και να προπονούμαι με άλλες ομάδες.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς και με την κ. Μαρία Πήττα, προπονήτρια μπάσκετ στη μεγαλύτερη ακαδημία του νομού, τους ΤΙΤΑΝΕΣ. Αριθμούν περίπου 180 παιδιά!

 

Ποιά είναι η κατάσταση στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου, αυτή τη στιγμή που μιλάμε;

 

Πριν λίγο βγήκε ανακοίνωση από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού που αναφέρει ότι το κλειστό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα παιδιά όπως και τα σωματεία μένουν εκτός γηπέδου και ουσιαστικά ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

 

Η πληροφόρηση που έχετε εσείς για την ημέρα έναρξης της επισκευής του γηπέδου, ποια είναι;

Ο εργολάβος που έχει πάρει τον διαγωνισμό θεωρητικά θα προχωρήσει άμεσα στην επισκευή. Βέβαια αυτά τα ακούμε εδώ και πολύ καιρό και ουσιαστικά πάμε από Δευτέρα σε Δευτέρα. Οι δικαιολογίες έχουν να κάνουν συνήθως με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

 

Έχουν υπάρξει συζητήσεις με τους υπεύθυνους του Κλειστού;

Γίνονται πράγματα στο γήπεδο που δεν είναι ευρύτερα γνωστά. Πριν 1 μήνα περίπου, εγώ και ο συνεργάτης μου, Κώστας Σκίπης, κάναμε κάποιες αναρτήσεις στα Social Media, τόσο για την κατάσταση του γηπέδου, όσο και για κάποιες υπόνοιες που υπάρχουν και σχετίζονται με αυτή. Οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι εκτίθενται, και μας απείλησαν με μηνύσεις αλλά ακόμα και αποβολή των ΤΙΤΑΝΩΝ από το γήπεδο, μίας ομάδας με πάνω από 180 παιδιά. Ακολούθησε τσακωμός, παρότι δεν κατηγορούσαμε αποκλειστικά αυτούς μέσω των δημοσιεύσεών μας. Η ευθύνη υπάρχει και αλλού! Την επόμενη μέρα σε συνάντηση και με τα υπόλοιπα σωματεία μας ενημέρωσαν ότι θα κινηθούν νομικά σε περίπτωση που κάποιος ασχοληθεί ξανά με την κατάσταση του γηπέδου. Ξεκάθαρη λογοκρισία με λίγα λόγια.

 

Αυτό ίσως εξηγεί πολλά πράγματα. Θεωρείτε πως υπάρχει κάποιο όφελος από την αμέλεια προς το γήπεδο;

 

Υπάρχουν πολλά γεγονότα και καταστάσεις που έχουν συμβεί από πέρυσι κιόλας που με οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Κάποιοι έχουν ιδιωτικά οφέλη, ναι! Αναδύθηκε και φέτος (όπως και πέρυσι) μία φήμη, σύμφωνα με την οποία ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Κάποιο τρίτο πρόσωπο μεσολαβούσε για αυτή τη διαδικασία η οποία αν και πέρυσι δεν ευδοκίμησε, φέτος φαίνεται να επιστρέφει στο προσκήνιο. Έχουν ειπωθεί λόγια και έχουν γίνει πράξεις που μας επιβεβαιώνουν. ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ! ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

 

Ποιές είναι οι κινήσεις των υπόλοιπων σωματείων;

Υπάρχουν κάποια που προφανώς δεν έχουν να χάσουν κάτι από το κλείσιμο του γηπέδου, παρ’ ότι μιλάμε για 400 παιδιά! Ακόμα και 10 παιδιά να έχουν, δεν γίνεται να αποχωρούν σωματεία από τις συγκεντρώσεις, οφείλουν να ενδιαφερθούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΤΟ ilialive.gr:

 

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.