...

«Κλείδωσε» η τηλεοπτική μετάδοση του Eurobasket

Το Eurobasket 2022 (1 – 18 Σεπτεμβρίου) θα προβληθεί ελεύθερα από την ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της διοργάνωσης και σχεδιάζει να έχει σημαντική παρουσία.

Δυστυχώς, όμως, η καθυστέρηση και της κυβέρνησης της ΝΔ να συντάξει τη λίστα με τα γεγονότα μείζονος σημασίας καθιστά επισφαλή την ελεύθερη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής Μπάσκετ στο FIBA World Cup 2023 (Mundobasket 2023).

H United Media έχει εξασφαλίσει τα προκριματικά και την τελική φάση του FIBA World Cup (25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου 2023), τα προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών το 2024 αλλά και τα παιχνίδια των προκριματικών και την τελική φάση του EuroBasket 2025.

Στην περίπτωση των προκριματικών αγώνων της Εθνικής Μπάσκετ για το Eurobasket 2022, που διεξάγονται αυτές τις μέρες, υπάρχει αποκλειστική μετάδοση από τη Nova, χωρίς την παράλληλη προβολή από κάποιο ελεύθερο κανάλι. Η Nova επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα της για επτά ημέρες, προκειμένου όλοι να μπορούν να δουν τους αγώνες της Εθνικής.

Η απουσία της λίστας επιτρέπει στον ΑΝΤ1 να προβάλει τους 32 αγώνες του Mundial 2022 συνδρομητικά, από τη στιγμή που δεν έχει νομοθετηθεί η υποχρέωση και της ελεύθερης μετάδοσης. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε κάνει διαβούλευση για τα γεγονότα μείζονος σημασίας, αλλά η κατάληξή της δεν ανακοινώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.