...

Κατσουράνης: «Άσχετοι όσοι μιλούν για τύχη για το Euro 2004» (vid)

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στα Μέσα και χαρακτήρισε άχρηστους με το ποδόσφαιρο όσους θεωρούν ότι ο άθλος της κατάκτησης του Εuro 2004 έγινε τυχαία, ενώ τόνισε ότι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας θα έπρεπε να ήταν σε καίρια πόστα στην ΕΠΟ αν δεν κρύβονταν αρκετά πράγματα από πίσω.

Αναλυτικά, είπε:

Την επίσκεψη των Legends 2004 στην Κύπρο και το μήνυμά τους, ανέφερε:«Έχουμε έρθει εδώ για να προωθήσουμε το Fair Play, να στείλουμε μηνύματα κυρίως στα παιδιά. Μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να περάσεις πάρα πολλά πράγματα και κυρίως στο να μην μπλέξουν σε κακοτοπιές που υπάρχουν στη ζωή, όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό, είναι πολλές ώρες στο γυμναστήριο, στο γήπεδο και ενημερώνεται για το κάθε άθλημα που κάνει. Γενικά ο αθλητισμός μπορεί να δώσει στους νέους ένα ωραίο σώμα και μυαλό και πάρα πολλά αγαθά.
Ευχαριστούμε κυρίως τον Χαραλαμπίδη για την πρόσκληση να έρθουμε εδώ και να παίξουμε και θεωρώ ότι είναι τιμή μας γιατί όποτε ερχόμαστε στην Κύπρο όλα είναι άψογα. Κύπρος και Ελλάδα είναι το ίδιο. Και με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη έχουμε παίξει ως αντίπαλοι ενώ με τους άλλους μπορεί να ήταν και συμπαίκτες.
Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία στον αυριανό αγώνα αλλά σημασία έχει το μήνυμα που θα περάσουμε στα νέα παιδιά. Αυτό που μας ενδιαφέρει να περάσουμε είναι ότι με τον αθλητισμό πέραν του όταν γίνεις επαγγελματίας και πετύχεις στη ζωή σου γενικά γλυτώνεις πολλές δυσκολίες που έχει η ζωή».
Το εάν υπάρχει κοινό στοιχείο στην Ελλάδα του 2004 με αυτήν του 2018; «Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση αυτή τη στιγμή. Κατά τη γνώμη μου δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση καμίας ομάδας με αυτή του 2004. Είναι νέα παιδιά, καινούριος προπονητής, καινούρια προσπάθεια. Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία αλλά έχουμε ήδη αποτύχει να πάμε σε δύο διοργανώσεις και ελπίζουμε όλοι σαν Έλληνες να προκριθούμε στο EURO 2020. Αυτός είναι ο στόχος».
Το τι άλλαξε από το 2004, είπε: «Η ομάδα άλλαξε από το 2014 και μετά. Είναι αποφάσεις που δεν ήταν σωστές και έφεραν τα πράγματα εδώ που τα έφεραν. Δεν  εκμεταλλεύτηκε η Ελλάδα όσο έπρεπε την επιτυχία του 2004. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μεμονωμένα ίσως να το εκμεταλλεύτηκαν.  Σαν ποδόσφαιρο οργανωμένα όμως δεν είχαμε την τεχνογνωσία, ούτε τώρα την έχουμε για να το εκμεταλλευτούμε οπότε δεν έγινε τίποτα σπουδαίο για να οργανωθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να κάνει βήματα μπροστά».
Τους χειρισμούς της ΕΠΟ: «Αν λειτουργούσε η Ελλάδα διαφορετικά, ίσως. Ξέροντας πως λειτουργεί η Ελλάδα, όχι τώρα, ακόμη και πριν το 2004, ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο αν και αυτό είναι το σωστό κατά τη γνώμη μου. Υπάρχουν πράγματα άσχημα που συμβαίνουν από πίσω».
Το κατά πόσον μπορεί να ξανά γίνει  το «θαύμα» με το 2004: «Δεν ξέρω αν ήτανε θαύμα. Αυτό που ξέρω, αντιθέτως με πολλούς που λένε πως το EURO η Ελλάδα το πήρε στην τύχη είναι ότι αυτοί είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Στην τύχη δεν μπορείς να πάρεις ένα EURO. Νομίζω ήμασταν η καλύτερη ομάδα μαζί με την Τσεχία και αυτό το παραδέχθηκαν τεράστιες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει τύχη, αλλά ένα μέγεθος σαν την Ελλάδα αυτό δεν παύει να είναι ένα θαύμα».

 

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.