H τοποθέτηση του Βασιλακόπουλου για το συμβάν με τον Θανάση και την Εθνική ομάδα

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τις επιχορηγήσεις, το ρατσιστικό συμβάν κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και την άποψη του για την Εθνική ομάδα του και τον κόουτς Σκουρτόπουλο.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ήταν στον “FAIR PLAY FM 96,1” και μίλησε…

Για το νομοσχέδιο: «Η ολομέλεια ζητά να αποσυρθεί γιατί έρχεται αντιμέτωπη σε ευθεία αντίθεση με τις βασικές αρχές του Ολυμπιακούκαταστατικού χάρτη. Έχουμε πρόβλημα με την Ολυμπιακή επιτροπή αλλά πέραν αυτού ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με αποφάσεις των διασκέψεων κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίες έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Δεν έχει δικαίωμα η πολιτεία να παρεμβαίνει σε αυτά τα θέματα αλλά μάλιστα να μας υβρίζουν, αυτό δηλώνει συμπλεγματική διάθεση. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι, δεν έχουμε αμοιβή ούτε μισθό. Φανταστείτε πόσοι άνθρωποι ασχολούνται στον Ελληνικό αθλητισμό, δεν είμαστε αμειβόμενοι. Σύσσωμος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, στο ψήφισμα της ΕΟΕ ήταν παρόντες όλοι, ένα ψήφισμα που δηλώνει την αντίθεση μας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο αθλητισμός είναι ένας, δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς. Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να γίνει μία σοβαρή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ανθρώπους του Ολυμπιακού κινήματος για να κάνουν πράγματι την προσαρμογή προς την νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».

Για τις κομμένες επιχορηγήσεις: «Το 2003 οι επιχορηγήσεις που λάμβανε η ΕΟΚ ήταν 6,1 εκατομμύρια και τώρα πήγε στα 1,7 εκατομμύρια και εμείς προσπαθούμε με χορηγούς να σταθούμε. Όταν περικόπτεις από τον Ελληνικό αθλητισμό τόσα χρήματα λογικό είναι να μιλάμε για πλεονασμό και που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, εκτός αν τα βάζεις κάνα τοίχο. Το κράτος δεν κάνει αποθησαυριτική πολιτή».

Για το συμβάν με τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Σωστά καταδικάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας. Όχι μόνο επειδή είναι ένας μεγάλος παίκτης του μπάσκετ αλλά γενικότερα επειδή στην Ελλάδα δεν χωράει ο ρατσισμός. Ο Θανάσης είναι πολύ καλό παιδί και δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ελπίζουμε να δούμε και τον Γιάννη, ο οποίος δεν φταίει γιατί έτσι είναι το σύστημα του ΝΒΑ».

Για το θέμα των μάνατζερ: «Διαμόρφωναν αποτελέσματα. Μας τα έχουν περιγράψει οι πάντες. Μέχρι και ο Πόποβιτς αυτός ο σπουδαίος προπονητής στο ΝΒΑ, βγήκε και είπε ότι είναι ένα τσίρκο. Θα πρέπει όλα αυτά να συζητιόνται».

Για την Εθνική ομάδα: «Προχωράει γιατί αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα γίνεται μία δουλειά παραγωγής. Κάποιοι προσπαθούν να την αντικαταστήσουν και αντί για παραγωγή να έχουμε εισαγωγή. Βλέπετε ότι προτιμούν να φέρουν ξένους παίκτες παρά να εμπιστευτούν τους Έλληνες, όπως έγινε παραδείγματος χάρη με τον Χαραλαμπόπουλο. Όλοι προτιμούν να φέρουν κάποιον ξένο γιατί είναι πιο φθηνοί από τους Έλληνες παίκτες».

Για τον Σκουρτόπουλο: «Πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Με τους παίκτες τα έχει πολύ καλά, οι επιλογές που κάνει είναι οι σωστές δεν αδικεί κανέναν. Νομίζω ότι θα του έβαζα έναν θετικό βαθμό».

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Αν ασχοληθούμε με το Ελληνικό μπάσκετ όλα θα πάνε καλά, αν ασχοληθούμε όμως με το μπάσκετ στην Ελλάδα τίποτα δεν θα πάει καλά. Πρέπει να παίζουν οι Έλληνες παίκτες ώστε να μην χάνετε η παραγωγή».

Τελευταία Άρθρα

Related articles