...

Εθνική Ελλάδος: «Τελειώνει» ο Πιτίνο – Όνομα έκπληξη για προπονητή

Εθνική Ελλάδος: Η εκλογή Λιόλιου φέρνει Έλληνα προπονητή στο τιμόνι της Εθνικής Ανδρών, με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι ο βασικός υποψήφιος αλλά και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε περίοπτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται πως δεν έχει πλέον πιθανότητες να προπονήσει ξανά την Εθνική καθώς στην προεκλογική εκστρατεία Λιόλιου ήταν σαφές το μήνυμα για να στελεχωθεί η επίσημη αγαπημένη με Έλληνα προπονητή του κορυφαίου επιπέδου.

Πρακτικά ο κύβος πέφτει στον Δημήτρη Ιτούδη που έχει εκδηλώσει τη θέληση να κοουτσάρει την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση, περιστοιχίζεται από ένα staff υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών και με δεδομένο το εκπεφρασμένο θέλω του Γιάννη Αντετοκούνμπο να δώσει το παρών στο Ευρωμπάσκετ 2022, η συνεργασία με τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να ευοδωθεί.

Πιθανότητες υπάρχουν και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που επίσης χαίρει εκτίμησης αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Λιόλιο

Η αρχή έγινε το μακρινό 1986, όταν και ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον Προμηθέα, ενώ από το 1987 μέχρι το 1991 υπήρξε και αθλητής της ομάδας της Πάτρας. ”Ασχολήθηκα με το μπάσκετ μέσω του Προμηθέα το 1986 από το Γ’ τοπικό. Έτσι αγάπησα το μπάσκετ και αυτό έγινε γιατί όλοι τότε ασχολούνταν με το μπάσκετ. Ήταν η τρέλα μου και η αγάπη μου”, είχε αναφέρει ο Βαγγέλης Λιόλιος σε συνέντευξή του στο Eurohoops, ενώ στη συνέχεια είχε προσθέσει πως “Διοικητικά, ανέλαβα τον Προμηθέα το 2004, έχοντας αρκετά χρόνια μετά αποφοιτήσει από την ιατρική σχολή. Τότε, αποφασίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους που ήμασταν μαζί στην ομάδα ως παίκτες να την αναλάβουμε διοικητικά. Κι είμαστε οι ίδιοι έκτοτε. Αυτό που κάναμε ήταν ουσιαστικά να πάρουμε αγάπη από το μπάσκετ που ήταν ψηλά και να επιστρέψουμε αγάπη στο μπάσκετ”.

Ο Προμηθέας, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Λιόλιου, από το 2012 (τοπικά πρωταθλήματα) μέχρι το 2016 κατέγραψε συνεχόμενες ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φτάνοντας να πρωταγωνιστεί στη Basket League, ενώ το 2018, έγινε η 1η επαρχιακή ομάδα που συμμετέχει στους τελικούς της A1. Το 2019 συμμετέχει και σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το 2019 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα το 2020, η ομάδα της καρδιάς του Βαγγέλη Λιόλιου κατέκτησε και τον πρώτο της τίτλο, σηκώνοντας το Super Cup, με τον ίδιο όμως να έχει αποχωρήσει από τα ηνία της.

Αρκετά όμως με τον Προμηθέα, ας επιστρέψουμε στα της ΕΟΚ και τον λόγο που οδήγησαν το Βαγγέλη Λιόλιο να κατέβει στις εκλογές, στις οποίες και θριάμβευσε. “Το μπάσκετ έχει πάρει μία απίστευτη κατηφόρα τα τελευταία 10 χρόνια, πλήρης αποδιοργάνωση κυρίως αναπτυξιακά. Καμία έμφαση σε αυτό το κομμάτι, αν χάσεις την βάση, τότε χάνεις και στα υπόλοιπα κομμάτια. Έτσι, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με αυτή την κατεύθυνση, αυτή την στρατηγική και όχι απλά με την ομάδα μου που αγάπησα, τον Προμηθέα. Όπως και το ίδιο το μπάσκετ και όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Προκηρύχθηκαν οι εκλογές και το είχα στο μυαλό μου για πάνω από έναν χρόνο, βρέθηκαν και οι κατάλληλοι άνθρωποι με την ίδια κατεύθυνση και αξιακό σύστημα, είπαμε να ασχοληθούμε με την ομοσπονδία για να φέρουμε και πάλι το μπάσκετ εκεί που μας αξίζει”.

Πλέον, μένει να δούμε τι θα πετύχει ο Βαγγέλης Λιόλιος, έχοντας στα χέρια του τα ηνία της ΕΟΚ, με άπαντες να ελπίζουν πως ο νέος ισχυρός άνδρας της ελληνικής ομοσπονδίας θα μπορέσει να φέρει πάλι το ελληνικό μπάσκετ εκεί που του αρμόζει…

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.