eSports: Μετά το Ρέθυμνο και τον Παναθηναϊκό, στην Sluc Nancy o Tarax

Τα eSports αποτελούν τη νέα μόδα στο χώρο του Gaming. Η Ελλάδα έχει ήδη εκπροσώπους σε αυτή την ευρεία γκάμα και ένας από αυτούς είναι ο Ηλίας Γρίλλιας (γνωστός ως Tarax) στο NBA 2K22.

Μάλιστα, ο 22χρονος συμφώνησε με την Γαλλική Sluc Nancy Gaming μέχρι το τέλος της σεζόν του NBA2K22.

1. Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το eSports και το 2K και πόσα χρόνια ασχολείσαι;

Ασχολούμαι γενικά με το gaming από πάρα πολύ μικρή ηλικία και με το 2Κ επίσης, απλά το 2Κ ήταν αυτό το Game που θα έπαιζα μόνο όταν ερχόντουσαν φίλοι μου σπίτι για κανένα τουρνουά, η λίγο career μέχρι εκεί, στο ΝΒΑ2Κ18 ξεκίνησα να το παίζω σαν main game καθώς ασχολιόμουν με το Call of Duty πριν.

2. Πως είναι το να έχεις συνυπάρξει στην ίδια ομάδα με τον Brent Petway και τον Μιχάλη Καμπερίδη;

Σίγουρα το να έχεις συνυπάρξει συμπαίχτης με επαγγελματίες αθλητές σε βοηθάει πάρα πολύ, όχι μόνο μέσα στο game αλλά και σαν χαρακτήρα. Τους εκτιμώ απίστευτα και τους δυο και είμαι ευγνώμων που έπαιξα μαζί και τους γνώρισα προσωπικά.

Ο Μπρεντ πήγε τελικό Euroleague με τον Ολυμπιακό σε μια σεζόν που πήγαινα πολύ συχνά γήπεδο (ΣΕΦ) και ο Μιχάλης αντίστοιχα κέρδισε Champions League με την ΑΕΚ.

Είχες φτάσει κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό;

Είχαμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό, εγώ και ο Sauce(Δημήτριος Σακαράκης). Είχαμε πάει στα γραφεία του Ολυμπιακού, καθίσαμε φτιάξαμε business plan, στην συνέχεια είχαμε συμφωνία με τον κ. Λεπενιώτη αλλά δεν προχωρήσαμε παρακάτω.

Γιατί χάλασε η συμφωνία;

Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω γιατί χάλασε η προφορική συμφωνία, απλά εκεί που μας είπε προχωράμε κανονικά, καθίσαμε, τρέξαμε το ροστερ, τους χορηγούς στο γήπεδο και τις εμφανίσεις και ξαφνικά δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ, εμείς κάναμε την προσπάθεια από την πλευρά μας. Μετά από λίγες μέρες διάβασα ότι ο κύριος Λεπενιώτης πήρε προαγωγή στον Ολυμπιακό, υποθέτω ότι δεν είχε χρόνο με όλα αυτά που έτρεχαν τότε στην κανονική ομάδα του Ολυμπιακό ώστε να προχωρήσει στα eSports.

Στην Sluc Nancy τι ρόλο θα έχεις;

Θα είμαι ο Αρχηγός της ομάδας, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που δώσαμε τα χέρια με την Sluc Nancy και είμαι έτοιμος μέχρι το τέλος της χρονιάς μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να πολεμήσουμε για καλές ευρωπαϊκές πορείες.

Υπάρχει μέλλον στα eSports;

Σίγουρα το μέλλον είναι τα eSports, ίσως αργήσει η εξέλιξη τους στην Ελλάδα αλλά είναι φυσιολογικό,. Στην Αμερική σχεδόν σε κάθε game υπάρχει και league, με μεγάλους χορηγούς και μεγάλες ομάδες που για να παίξεις λαμβάνεις τεράστια ποσά. Στην Ευρώπη όλο και κάθε χρόνο εξελίσσεται, ειδικά σε Γαλλία και Ισπανία είναι πάρα πολύ μπροστά. Υπάρχει αυξανόμενη τάση στην θεαματικότητα και τεράστια κέρδη, από ότι έχω πληροφορηθεί γιατί παρακολουθώ τις εξελίξεις , περνάει ένα νομοσχέδιο αυτήν την στιγμή στην Βουλή ο Υφυπουργός ο κύριος Αυγενάκης όπου προβλέπεται η ίδρυση σωματείων με αντικείμενο την ανάπτυξη τον ηλεκτρονικών αθλημάτων τα οποία θα λαμβάνουν ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα μπει ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας στα eSports το οποίο σαφώς θα αναβαθμίσει τον χώρο.

Τι κρατάς από την πορεία σου σε Ρέθυμνο και Παναθηναϊκό;

Πραγματικά χωρίς το Ρέθυμνο και τον Βαλάντη Χομπη ίσως να μην είχαμε καταφέρει τίποτα, φοβερός άνθρωπος και από τους λίγους που πίστεψαν εξαρχής στα eSports και στο 2Κ, πολύ επαγγελματική ομάδα το Ρέθυμνο σε ολους τους τομείς τότε. Καταφέραμε να πάμε Final 8 σε δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο 2Κ19-2K20. Στην συνέχεια επίσης με τον Παναθηναϊκό και το ρόστερ που είχαμε πήγαμε Final 4 στο Grind Cup και αποκλειστήκαμε από την Gran Canaria. Χαρούμενος που εκπροσώπησα τον Παναθηναϊκό που είναι από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά και το Ρέθυμνο που μου έδωσε την ευκαιρία και μου απέδειξε ότι ακόμα και μια ομάδα που δεν έχει τεράστιο budget δείχνει συνέπεια και επαγγελματισμό. Και όταν λέω επαγγελματισμό εννοώ ακριβώς το ίδιο που θα πρόσφεραν ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος μελλοντικά στα eSports;

Προσωπικός στόχος είναι να καταφέρω με την ομάδα μου να κατακτήσουμε ευρωπαϊκό τίτλο, παρόλα αυτά σαν στόχο έχω επίσης να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο να φτιαχτεί ελληνικό πρωτάθλημα στο 2Κ στο οποίο θα υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί και θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη, αλλά πλησιάζει η ώρα για κάτι τέτοιο, και από την στιγμή που θα γίνει το νομοθέτημα του κυρίου Αυγενάκη θα μπει ένα δομικό στοιχείο δημιουργίας και εξέλιξης των eSports και στην Ελλάδα και ευελπιστώ μετά από αυτό να υπάρχει ταχεία εξέλιξη.

Πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε αγώνες σου και της ομάδας σου και πως θα σε βρούμε στα Social Media?

Οποιοσδήποτε θέλει να παρακολουθήσει αγώνες μας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή Twitch στο κινητό του και να κάνει follow το κανάλι του Coach μας FataisHungry καθώς εκεί παίζουν όλοι οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας. Όσο αναφορά τους προσωπικούς λογαριασμούς μου μπορείτε να με βρείτε στο Twitter:@TaraxJr και στο Instagram:hlias_gg.

Τελευταία Άρθρα

Related articles