...

«Έσκασε»: Πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα στη Super League!

Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.. Προηγουμένως, η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας γνωμοδότησε – όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ – ότι η Ε.Ε.Π. έχει καθ’ όλα νόμιμη συγκρότηση, απαντώντας έτσι στο σχετικό ερώτημα που της είχε τεθεί.

«Υποχρεωτική παρουσία τεσσάρων Ελλήνων στην 11άδα»

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου, έθεσε ενώπιον της Επιτροπής την πρότασή του, για υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων (4) Ελλήνων ποδοσφαιριστών (Έλληνες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική) στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και επτά (7) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 2. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (κ. Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (κ. Γιώργος Κοσμάς) και του ΠΑΟΚ (κ. Μάκης Γκαγκάτσης) δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση και αφού μελετήσουν την πρόταση, ωστόσο άπαντες εξέφρασαν επιφυλάξεις στην επιβολή ανάλογων περιορισμών λόγω της υφιστάμενης ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας. Υπογράμμισαν δε, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτιστα να ρίξει το βάρος στην δημιουργία υποδομών ώστε να αναδειχθούν και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η Super League 1 θα συνεδριάσει πάνω σε αυτό το θέμα και μετά θα παρουσιάσει την πρότασή της. Σύμφωνα με το κλίμα που υπάρχει είναι ανοιχτό να μπει στην προσεχή προκήρυξη αυτός ο περιορισμός. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ απαρτίζεται από 13 μέλη, εκ των οποίων 2 από τον ΠΣΑΠΠ. Από τη Super League 1 είναι οι Big 4 και ο πρόεδρος της Λίγκας και επίσης είναι και ο πρόεδρος της Super League 2. Από την ΕΠΟ είναι πέντε μέλη (εκ των οποίων και το προεδρείο).

Ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, σημείωσε ότι βάσει του αθλητικού Νόμου, στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ισχύουν ήδη σχετικοί περιορισμοί (επτά Έλληνες στην εικοσάδα). Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π.Π. κ. Γιώργος Μπαντής επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από την όποια απόφαση παρθεί μελλοντικά, οι ομάδες πρέπει να δώσουν έμφαση και βαρύτητα στις Ακαδημίες τους.

Η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. τέλος, δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μια τέτοια διευθέτηση που αφορά στον περιορισμό της απασχόλησης Ευρωπαίων πολιτών, είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Τέλος, ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, έθεσε προς συζήτηση τα ζητήματα του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου στην Super League 1, το αν υφίσταται η δυνατότητα ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος και την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA.

Τελευταία Άρθρα

Related articles

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.