Επιβαρυντική η έκθεση της αστυνομίας για την ΑΕΚ, κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών!

683
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Advertisement

Tο χθεσινό (3/2) ντέρμπι Δικεφάλων είχε και… τρίτο ημίχρονο, καθώς με το σφύριγμα της λήξης από τον Τίγκερεν, υπήρξαν επεισόδια τόσο εντός, όσο κι εκτός ΟΑΚΑ.

Πέρα από όσα συνέβησαν στα δημοσιογραφικά του Ολυμπιακού Σταδίου, με την προσπάθεια ομάδας οπαδών να επιτεθούν στο μπουθ που φιλοξενούσε τους επισήμους του ΠΑΟΚ, είχαμε και… παρατράγουδα έξω ακριβώς από το γήπεδο.

Η έκθεση της αστυνομίας, η οποία είναι επιβαρυντική για την Ένωση, καθώς μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για επίθεση εναντίον αστυνομικών από 500 οπαδούς της ΑΕΚ με κουκούλες, οι οποίοι εκτόξευσαν φωτοβολίδες, σιδερολοστούς και πέτρες.

Το θετικό για τους “κιτρινόμαυρους” είναι ότι δεν υπάρχει τραυματισμός αστυνομικού, οπότε θα τεθεί θέμα ερμηνείας από την πλευρά του αθλητικού δικαστή της Λίγκας. Ο τελευταίος στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στον α’ γύρο είχε θεωρήσει βιαιοπραγία τη ρίψη βομβών μολότοφ που είχαν γραφτεί στην έκθεση της αστυνομίας. Συγκεκριμένα το σκεπτικό της απόφασης έκανε λόγο για: «εκδηλούμενες με υλική δύναμη (ρίψεις βομβών, φωτοβολίδων κλπ.) και τείνουσες στην κακοποίηση του σώματος, χωρίς να έχει σημασία αν επήλθε πράγματι σωματική κάκωση».

Εφόσον κι αυτή τη φορά θεωρηθούν ως «βιαιοπραγία κατά προσώπων» οι ρίψεις των δύο φωτοβολίδων, των πετρών και των μπουκαλιών για τα οποία γίνεται λόγος στην έκθεση, τότε σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών .

Από εκεί και πέρα, εάν τα όσα έγιναν από τους οπαδούς του Δικεφάλου θεωρηθούν ως «σημαντική φθορά ξένης ιδιοκτησίας», τότε ο σύλλογος κινδυνεύει με πρόστιμο από 50.000 ως 250.000 ευρώ και ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2-4 αγωνιστικές.

Το καλύτερο σενάριο για την ΑΕΚ είναι να θεωρηθεί ότι τα εν λόγω επεισόδια δεν συνδέονται ούτε με φθορά ιδιοκτησίας, ούτε βεβαίως με βιαιοπραγία κατά προσώπων, οπότε σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπεται πρόστιμο 20.000 ως 100.000 ευρώ (15 4α).

 Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας: 

1. Την 19:30 ώρα της 3/2/2019 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας ποδοσφαίρου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2018-19 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. 

2. Την 21:30 ώρα περίπου, μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, κινήθηκαν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών των Α-511 και Α-513 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν εξωτερικά της θύρας 28 του σταδίου, με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις. 

3. Από την εν λόγω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε ένα ζευγάρι περικνημίδων και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της 511 Δι.Α.Τ.

4. Ταυτόχρονα με την ανωτέρω επίθεση, έτερη ομάδα εκατό (100) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, αποχωρώντας και ευρισκόμενοι συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Α-545 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν στο σημείο, με ρίψεις πετρών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις. 

5.Από την Ανωτέρω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της Α-545 Δι.ΑΤ.

6. Επιπροσθέτως, την 21:30 ώρα περίπου, μετά την λήξη του αγώνα, είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους. Άμεσα επενέβη η διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. που βρισκόταν στο σημείο και απώθησε τα ανωτέρω άτομα. 

7. Προανάκριση διενεργείται από την Υπηρεσία μας και άγνωστοι δράστες αναζητούνται. 

Advertisement