Χεζόνια Παναθηναϊκός: Το κασέ του στους «πράσινους»

506

Χεζόνια Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή Χεζόνια δεν πρέπει να αποτελέσει ένα πυροτέχνημα αλλά μια απόδειξη ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τα μεγέθη τύπου Παναθηναϊκού. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι, παραμένει το μεγαλύτερο μέγεθος στη χώρα και όχι μόνο λόγω τίτλων. Το size κρίνεται από τη δημοφιλία, το legendary που έγραψε ο Μακ Κόλουμ, το να αποτελείς μοναδική επιλογή για έναν ξένο, την οργάνωση, το γήπεδο, το βάρος της φανέλας. Πέντε έξι στοιχεία τα οποία καλώς ή κακώς δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα, κι έχουν ελάχιστες σε όλη την Ευρώπη. Η Ρεάλ, η Μπάρτσα, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι. Τελεία.

 Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεταγραφή που έχει μεγαλύτερη αξία για το αύριο παρά για το σήμερα. Δίνει όραμα, επενδύει κι επειδή η στήλη σας έχει συνηθίσει σε ειδήσεις, πάμε να αναλύσουμε με αριθμούς πως ο Χεζόνια θα είναι και τη νέα σεζόν στο ΟΑΚΑ. Βγήκαν και κάτι απίθανοι να πουν ότι είναι δανεικός από τη Μπαρτσελόνα, αλλά αν τα ξέρεις μισά όλα, λογικό είναι.

4 χορηγοί για να έρθει

Πάμε να δούμε ένα ένα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο της υπόθεσης. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει άκρη με τουλάχιστον 4 χορηγούς για να καλύψει το φετινό συμβόλαιο του Χεζόνια. Στη συνέχεια ζήτησε από τη Μπαρτσελόνα να τον παραχωρήσει και ο Κροάτης συνέβαλε στις συζητήσεις με δική του επιστολή προς τους Καταλανούς.

Η Μπαρτσελόνα έβαλε υπογραφή στο συμφωνητικό τη Δευτέρα το μεσημέρι και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Τι απέμενε; Οι δυο option για την επόμενη σεζόν. Η μία με τον παίκτη. Το συμβόλαιο του εφόσον παραμείνει θα είναι λίγο πάνω από εκατομμύριο. Για να έχετε μια εικόνα. Ο Χεζόνια στα 25 του χρόνια έχει κάνει συμβόλαια συνολικού ύψους 22 εκατ. δολαρίων. Πόσο πιο ξεκάθαρο να το κάνει, υπογράφοντας για ένα εκατομμύριο και κάτι, ότι με τον Παναθηναϊκό δεν μπήκε ποτέ σε σοβαρή συζήτηση για λεφτά;

Η ρήτρα 400 χιλ. και με 1,5 εκατομμύριο δικός του

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ότι η ρήτρα με τη Μπαρτσελόνα είναι στα 400 χιλιάρικα. Εφικτή τόσο πολύ, που ο Χεζόνια από την τρέλα του να ζήσει γεμάτο ΟΑΚΑ, αν δει τα σκούρα μπορεί να την πληρώσει και μόνος του. Με 1,5 εκατομμύριο λοιπόν, στο σύνολο, ο Παναθηναϊκός τελειώνει τη δουλειά το καλοκαίρι αν θέλει. Δηλαδή με τα λεφτά που θα βγάλει από τα μισά διαρκείας που θα πουλήσει.

Το κέρδος του όμως είναι πολύ μεγαλύτερο. Και θα το καταλάβουν όλοι προσεχώς. Γιατί από ότι φαίνεται ο Χεζόνια μπορεί να αποτελέσει την αρχή της χιονοστιβάδας.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει κανένα διαδικαστικό θέμα με τον Χεζόνια. Επιλογή του Κάτας είναι να μην τον βάλει να παίξει και έκανε το σωστό και το πρέπον. Γιατί; Διότι ο Χεζόνια έκανε την πρώτη προπόνηση με την ομάδα το Σάββατο. Οι αλλαγές στον ΕΣΑΚΕ γίνονται μέχρι Παρασκευή και ο Κάτας δεν ήθελε να τον δηλώσει χωρίς να τον έχει δει καν. Από βδομάδα λοιπόν η αλλαγή με τον Μακ, αφού πρώτα έχει προπονηθεί με το υπόλοιπο γκρουπ κι έχει αγωνιστεί φυσικά κόντρα στη Μπάρτσα. Όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι κάποιος, χωρίς προπόνηση με την ομάδα, δεν έχει λογική να δηλωθεί. Καλό δείγμα από τον Ισραηλινό.