Χαμός στη Γαλλία για το ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ

Η απόφαση του γαλλικού συνδρομητικού καναλιού «W9»που έχει τα δικαιώματα της μετάδοσης του ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ να προβάλλει το παιχνίδι των Μασσαλών και όχι το Λιόν-Γουέστ Χαμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επιτελείς της Λιόν ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Μεταξύ του Europa League και της νεοσύστατης διοργάνωσης, του Conference League, το W9 επέλεξε και πάλι να μεταδώσει το ματς της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ. Αν ήταν ειλικρινείς οι επιτελείς του καναλιού, θα τολμούσαν να πουν ότι η Μαρσέιγ έχει περισσότερο κοινό από την Λυών…».
Παράλληλα, την έντονη δυσαρέσκειά του για το θέμα εξέφρασε και ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ουλάς, δηλώνοντας:

«Το Γουέστ Χαμ -Λυών δεν προσφέρεται ελεύθερα στον κόσμο ή σε προσιτή τιμή. Αυτό μπορεί να ωφελήσει την πειρατεία. Για να λάμψει το γαλλικό ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να προσφέρεται η πολλαπλή προβολή των παιχνιδιών ή να επιτρέπεται σε άλλους πάροχους να τα προβάλλουν ξεχωριστά».

Απάντηση από πλευράς καναλιού έδωσε ο αθλητικός προϊστάμενός του, Φρεντερίκ ντε Βινσέλ, ο οποίος ανέφερε:

«Μεταξύ της ισοπαλίας της Λυών στον πρώτο αγώνα και της νίκης της ΟΜ, δεν υπάρχει τεράστια διαφορά, αλλά είπαμε πως η Μαρσέιγ έχει καλές πιθανότητες πρόκρισης και θέλουμε να το ζήσουμε ζωντανά, ελπίζοντας βέβαια πως θα προκριθεί και η Λυών!»
«Ναι, το Europa League, είναι μία πιο διάσημη και παλαιότερη διοργάνωση, αλλά έχουμε τα δικαιώματα και για το Europa League και το Conference League και είναι σημαντικό για εμάς να προωθήσουμε και αυτήν τη διοργάνωση. Ότι στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων και τηλεθεατών, κάτι σημαίνει. Άρα, όσο περισσότερο μεταδίδουμε αγώνες αυτής της διοργάνωσης, τόσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτήν και τόσο αυξάνεται η αξία της. Και επιλέγοντας αυτό, δίνουμε αξία σε μία διοργάνωση, τα δικαιώματα της οποίας αγοράσαμε σχετικά ακριβά δικαιώματα. Πρέπει να το εκτιμήσουμε».

Τελευταία Άρθρα

Related articles