Αποκάλυψη Πρίφτη για μεταγραφή και Χεζόνια

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου γκαρντ, ενώ σχολίασε τις εξελίξεις με τον Μάριο Χεζόνια.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στο gazzetta.gr:

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κλασσικό πόιντ γκαρντ με αποτέλεσμα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο ο Σαντ Ρος παίζοντας σε μια θέση την οποία δεν γνώριζε σχεδόν καθόλου. Φέτος έγινε κίνηση με τον Περι, αποκτήθηκε ο Μέικον ο οποίος κατά συνθήκη μπορεί να παίξει και εκεί, αλλά ακόμα παραμένει ένα κενό, ειδικά μετά την αποχώρηση του Μπρέι. Το ερώτημα είναι απλό. Θα πάρετε παίκτη; Και πότε;

«Σε σχέση με πέρυσι φέτος έχουμε κάποια γκαρντ. Ο Κέντρικ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στα πρώτα παιχνίδια που έχουμε παίξει ενώ όπως είπες σωστά ο Μέικον είναι διπλοθεσίτης και στο μυαλό μου είναι ένας scoring point guard ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Και η σκέψη μου είχε να κάνει και με την παρουσία του Νέντοβιτς στο ‘δύο’. Ήμασταν πολύ άτυχοι στο θέμα του Μπρέι όσον αφορά το ποσοτικό κομμάτι. Σ’ ένα ρόστερ 8 ξένων παικτών, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις έξι στο ελληνικό πρωτάθλημα, το 8 και 9 ξένοι που έχουν στη Ρωσία αλλά και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, δεν είναι εύκολο στη διαχείριση όταν κάποιοι θα πρέπει να απομονωθούν. Ειδικά όταν χρησιμοποιούμε και το ελληνικό πρωτάθλημα για να πάρουν κάποιον ρυθμό.

Άρα ο Μπρέι που ήταν ένα παιδί που προϋπήρχε εδώ και μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο, δυστυχώς αποφάσισε να σταματήσει. Αυτό ήταν ένα μικρό πλήγμα για μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε με 7 ξένους και θα δούμε πώς θα πάνε τα επόμενα παιχνίδια. Ποσοτικά ίσως να χρειαζόμαστε έναν παίκτη ακόμα, γιατί με τους δύο τραυματισμούς είχαμε προβληματιστεί. Όμως είναι και το ζήτημα που ανέφερα των 8 ξένων, όπου πρέπει να υπάρχει rotation και ουσιαστικά να έχεις δύο ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο στη διαχείριση. Μπορεί κάποιος να αναφέρει ονόματα, να λέει και να γεμίζει ένα ρόστερ, αλλά αυτή η διαχείριση είναι από εμένα και τον παίκτη. Δεν είναι κάτι πολύ απλό. Και δεν είναι εύκολο για κάποιον παίκτη να έρθει και να παίξει αυτόν τον δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα. Άρα αυτό είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι το οποίο δεν είναι απλό όπως μπορεί κάποιος να το επεξεργάζεται στο μυαλό του. Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα κυλήσουν τα ματς στην αρχή. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το οικονομικό. Το να πάρουμε έναν παίκτη απλώς για να γεμίσει την ομάδα, ναι μεν θα μας βοηθήσει στην ποσότητα, αλλά προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να δούμε τι καλύτερο μπορεί να έρθει μπροστά μας αλλιώς μπορεί να μείνουμε και όπως είμαστε γιατί οι οικονομικές μας δυνατότητες αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ μεγάλες. Αυτό είναι γνωστό. Είναι κάτι που, αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε.

Άρα «παγώνει» προς το παρόν η απόκτηση κάποιου παίκτη;

«Προφανώς. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε όπως είμαστε»

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στη συνομιλία που είχες με τον Μάριο Χεζόνια, εισέπραξες θετικό κλίμα και πίστεψες ότι τελικά θα παραμείνει. Ο ίδιος είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι άργησε πολύ να έρθει σε επικοινωνία μαζί του ο Παναθηναϊκός ενώ δεν ρωτήθηκε για τις κινήσεις που έγιναν. Ποιο είναι το σχόλιο σου πάνω σε αυτό;

«Το κλίμα που εισέπραξα από την μεταξύ μας συζήτηση ήταν θετικό. Τώρα αν πρέπει να ερωτηθεί ένας παίκτης, οποιοσδήποτε είναι αυτός για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ένα κλαμπ και ειδικά του Παναθηναϊκού, δεν νομίζω ότι θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να συμβεί. Όταν ήρθε η στιγμή κάναμε ότι ήταν ήταν δυνατόν για να παραμείνει, έγιναν οι διαδικασίες που έπρεπε και εκείνος αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό»

Τελευταία Άρθρα

Related articles