Οριστική διακοπή στην Basket League, τι θα γίνει με τον πρωταθλητή και τον υποβιβασμό

0

Μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (23/3) οι 14 ομάδες αποφάσισαν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο μετά την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας Μάλιστα, η σχετική απόφαση «πέρασε» με ψήφους 14-0, καθώς όλοι συντάχθηκαν στην ίδια σελίδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο “λουκέτο” για έναν ακόμη μήνα, ενώ παράλληλα παρέθεσε και την αναστολή των πτήσεων ως κομμάτι των προβλημάτων που εμποδίσουν την άμεση επιστροφή στη δράση. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να μεταφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, συμφωνήθηκε ότι το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί, ωστόσο ζητήθηκε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ επίσης συμφώνησαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η σεζόν, ωστόσο εξέφρασαν προβληματισμό για τα συμβόλαια και το ενδεχόμενο των προσφυγών.

Από εκεί και πέρα, δεν αποφασίστηκε πρωταθλητής ή επικύρωση βαθμολογίας.  Ταυτόχρονα, το βασικό θέμα που εκκρεμεί είναι το οικονομικό και το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τους χορηγούς του πρωταθλήματος, αλλά και με τα συμβόλαια των αθλητών και των προπονητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here