Έρχεται το αντιμνημόνιο

0

Τρόικα και στο Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος

Βαθιά το νυστέρι στο διαχρονικό απόστημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι αποφασισμένος να βάλει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαλύοντας με κάθε μέσο τις πολυποίκιλες «παράγκες» που διαφεντεύουν το λαϊκότερο άθλημα, χρησιμοποιώντας τους οπαδικούς στρατούς για να παίξουν παιχνίδια εξουσίας και να εξυπηρετήσουν αλλότριους και ιδιοτελείς σκοπούς που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα εκατομμύρια των πολιτών που γοητεύονται από τον «βασιλιά» των σπορ.

Ο Πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το σενάριο διεθνείς παράγοντες, εντεταλμένοι της FIFA και της UEFA με ταυτόχρονη παράκαμψη των εγχώριων οργάνων (ΕΠΟ) να αναλάβουν για ένα χρονικό διάστημα να διευθύνουν τις Ελληνικές Ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Δηλαδή να παραδώσει τα κλειδιά του ποδοσφαίρου στον Πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο και στην ουσία να αναλάβει την διοίκηση ένα μοντέλο Τρόικας. Φαίνεται πλέον ότι οριστικά έφτασε η στιγμή που « οι καιροί της αδράνειας και των συμβιβασμών πέρασαν και ήρθε η ώρα των εξτρεμιστικών λύσεων».

Έχουν και τα «μνημόνια» την καλή τους πλευρά. Ας θυμηθούμε ότι χρειάστηκε να μας επιβληθούν, έξωθεν τρία μνημόνια για να μπορέσουν οι πολιτικοί μας να προχωρήσουν κάποια στιγμή σε μέτρα εξορθολογισμού της κρατικής λειτουργίας.

Τώρα βρισκόμαστε ενώπιον της προοπτικής ενός νέου μνημονίου. Αυτού που συζητά η κυβέρνηση με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με την ελπίδα να καθαρίσει κάπως ο χώρος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ώστε να λειτούργει με σταθερές αρχές και διαδικασίες και να μην… απειλείται η κοινωνική ειρήνη, όταν πρόκειται να επιβληθεί ο νόμος στη μια ή την άλλη ομάδα που ανήκει σε κάποιος από τους πολύφερνους ιδιοκτήτες αυτού του λαϊκού αθλήματος.

Πιστεύουμε όμως ότι κανένα μνημόνιο δεν πρόκειται να οδηγήσει στην κάθαρση αν η πολιτεία δεν επιβάλλει καθεστώς απόλυτης διαφάνειας στην διακίνηση του χρήματος στο χώρο αυτό. Με πραγματικό εξονυχιστικό πόθεν εσχες για κάθε παράγοντα, κάθε διαιτητή, κάθε εμπλεκόμενο. Με έλεγχο του μαύρου χρήματος ιδίως αυτού που διακινείται με τα μυθικά ποσά των μεταγραφών. Με υποχρέωση όλων των φορέων να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε μετρητά, αλλά μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Μόνο ακλουθώντας το χρήμα θα βρούμε άκρη κύριε Πρωθυπουργέ. Από το 1990 κι έπειτα, το ποδόσφαιρο έχει γίνει συνώνυμο της διαφθοράς, της εξαπάτησης και της διαπλοκής, Απλώς τα τελευταία χρόνια το μπάχαλο έχει εξαπλωθεί. Και τώρα όλοι κάνουν ότι κόπτονται, επειδή «φύτρωσε απέναντι μαγαζί». Δηλαδή κόπτονται για το μαγαζί όχι για να μην υπάρχει παρανομία.

Η διαγραφή του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή και νυν Ευρωβουλευτή από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Θοδωρή Ζαγοράκη είναι ημίμετρο κ. Πρωθυπουργέ. Σήμερα απαιτούνται ριζικές και εξτρεμιστικές λύσεις και αποφάσεις.

Το ερώτημα είναι απλό: Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα; Οι πασις φύσεως σαλτιμπάγκοι και χουλιγκανοι; Κυριάκο Μητσοτάκη είσαι Πρωθυπουργός; Είσαι κυβερνήτης; ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος

Δημοσιογράφος

Τ. Ποδοσφαιριστής

Παράγοντας Ποδόσφαιρου

Speaker 

60 χρόνια αθλητικός συντάκτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here