ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ διάλογοι Μανωλά-Σωκράτη με Γραμμένο!

0

H εικόνα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να αποχωρεί δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ μετά την ήττα-σοκ από την Αρμενία που έκανε το όνειρο του Euro 2020 σχεδόν απλησίαστο, ήταν βέβαιο πως θα σηματοδοτούσε εξελίξεις στην εθνική ομάδα.

Μία ποδοσφαιρική προσωπικότητα με την κλάση και τις παραστάσεις του αρχηγού της Εθνικής δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβιβαστεί με την εικόνα παρακμής και διάλυσης που εμφάνισε και χθες η γαλανόλευκη.

 

Οι δηλώσεις του Σωκράτη στο flash interview τις οποίες παρακολουθήσαμε live από την τηλεόραση ήταν ουσιαστικά η κραυγή αγωνίας του για το παρόν και το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. ΈναSOS που εξέπεμψε προς τη διοίκηση της ΕΠΟ προκειμένου να αποτραπεί έστω και την ύστατη ώρα το οριστικό ναυάγιο και η βύθιση της Εθνικής.

Ο Παπασταθόπουλος τόλμησε, βγήκε μπροστά και ανέλαβε -ως αρχηγός- όλη την ποδοσφαιρική ευθύνη και το κόστος για τη χθεσινή τραγωδία, αλλά πρακτικά κάλεσε και εκείνους που έχουν στα χέρια τους το τιμόνι της Εθνικής να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες και να πάρουν αποφάσεις για να αλλάξουν την πορεία της ομάδας προς την άβυσσο.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Μαζί με τον Κώστα Μανωλά, ως οι δύο φυσικοί αρχηγοί της Εθνικής (απόντος του Τοροσίδη τον οποίο ο Αναστασιάδης προτίμησε να αφήσει στο σπίτι του…), συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, λίγο μετά την ταπεινωτική ήττα και την εξευτελιστική εμφάνιση κόντρα στους Αρμένιους.

Ο Γραμμένος, που λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα είχε προτρέξει να δηλώσει στις κάμερες ότι δεν θα υπήρχε θέμα Αναστασιάδη ακόμα και σε περίπτωση (νέου) αρνητικού αποτελέσματος, άκουσε τους σταρ της Άρσεναλ και της Ρόμα να του μεταφέρουν ότι με τις σημερινές συνθήκες η Εθνική βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση και θα πρέπει να αναλάβει δράση για να την αποτρέψει με τον έναν ή τον άλλον δρόμο.

Το μήνυμα που του μετέφεραν οι ποδοσφαιριστές ήταν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη δραστικών αποφάσεων θα είναι καταστροφική.

Όπως μετάφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στους συνεργάτες του και στους συμβούλους της ομοσπονδίας, ο Κώστας Μανωλάς παρουσιάστηκε εξοργισμένος, του περιέγραψε μία δραματική κατάσταση στο εσωτερικό της εθνικής ομάδας με ευθύνη του Άγγελου Αναστασιάδη και ουσιαστικά του διεμήνυσε ότι «με αυτόν τον προπονητή καταστρεφόμαστε και εγώ δεν μπορώ να είμαι μέρος αυτής της καταστροφής. Δεν γίνεται να βλέπουμε αυτά τα πράγματα που γίνονται και να μην κάνουμε τίποτα για να αποφύγουμε το ναυάγιο. Εγώ δεν μπορώ να είμαι στην Εθνική όσο υπάρχει εδώ αυτός ο προπονητής».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γραμμένος στους ανθρώπους της ΕΠΟ, ο Παπασταθόπουλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, ζήτησε από τον Μανωλά να ηρεμήσει, πήρε εκείνος τον λόγο και είπε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας να αποφασίσει εκείνος ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τα χάλια της Εθνικής και να τους αποπέμψει εδώ και τώρα για να σωθεί ό,τι… σώζεται:

«Πρόεδρε, θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για αυτήν την κατάσταση», είπε ο Σωκράτης στον Γραμμένο και συνέχισε: «Εγώ ανέλαβα δημόσια όλη την ευθύνη από την πλευρά των ποδοσφαιριστών γιατί έτσι έπρεπε να κάνω ως αρχηγός. Αν φταίω εγώ για αυτό το χάλι, αν φταίει ο Μανωλάς, αν φταίει ο Τοροσίδης θα πρέπει να μας στείλεις σπίτι μας. Αν φταίει κάτι άλλο, πρέπει πάλι να πάρεις τις αποφάσεις σου. Όποιος φταίει, να πάει στο σπίτι του. Αν κρίνεις ότι δεν κάνω καλό στην Εθνική ή ότι είμαι εγώ ο υπεύθυνος για αυτήν την εικόνα, να με στείλεις στο σπίτι μου για το καλό της ομάδας. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το καλό της Εθνικής. Πάρε όποια απόφαση κρίνεις σωστή. Δεν πρέπει να αφήσεις να διαλυθεί η Εθνική. Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι δυσαρεστημένοι και στενοχωρημένοι με αυτήν την κατάσταση και λένε κι αυτοί ότι κάτι δραστικό πρέπει να γίνει, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Εσύ, ως πρόεδρος, θα αποφασίσεις τι θα αλλάξει. Αλλά δεν μπορούμε να βρισκόμαστε άλλο σε αυτήν την κατάσταση». Ο Γραμμένος άκουσε όσα είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές και τους απάντησε: «Σας άκουσα, θα χρειαστώ 2-3 μέρες για να πάρω τις αποφάσεις μου».

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι «πολλοί ποδοσφαιριστές» που ανέφερε ο Σωκράτης στον Γραμμένο είναι πράγματι… πολλοί. Πάρα πολλοί. Και επί της ουσίας λένε τα ίδια (και βαρύτερα) με τον αρχηγό της Εθνικής. Για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετοί που τα λένε και πιο… χύμα, όπως ο Μανωλάς στον Γραμμένο.

Γιατί βλέπουν ότι με αυτό το κλίμα, με αυτό το αγωνιστικό παρατράγουδο και με αυτές τις ακατανόητες επιλογές και δηλώσεις του Αναστασιάδη, η Εθνική μπήκε (ξανά) σε ένα θεοσκότεινο τούνελ από το οποίο πολύ δύσκολα και με πολύ κόπο και υπομονή θα μπορέσει να βγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here