Σοβαρά μπλεξίματα για την Σίτι – Άμεση η αντίδραση της!

epa07512753 Manchester City's Raheem Sterling (L) celebrates scoring during the UEFA Champions League quarter final second leg match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium, Manchester, Britain, 17 April 2019. EPA/NIGEL RODDIS

Σε πολύ μεγάλες περιπέτειες μπαίνει η Μάντσεστερ Σίτι, αφού πρόκειται να παραπεμφθεί σε δίκη για οικονομικές παρατυπίες στο Financial Fair Play.

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA(CFCB) διενεργεί εδώ και μήνες ελέγχους για τα οικονομικά δεδομένα της Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα οι πρωταθλητές Αγγλίας εξέδωσαν και ανακοίνωση κατά τα εφημερίδας «New York Times», που προδίκασε την τιμωρία τους.

Την Πέμπτη (16/5) όμως και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από το CFCB, η UEFA ανακοίνωσε ότι η Σίτι παραπέμπεται στο δικαστικό μέρος του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά: «O υπεύθυνος της έρευνας του CFCB, αφού συμβουλεύτηκε από τα άλλα μέλη του ανεξάρτητου τμήματος έρευνας του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό τμήμα του CFCB, αφού η έρευνα ολοκληρώθηκε. Η UEFA δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο στο ζήτημα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση».

Μάντσεστερ Σίτι: «Θα αθωωθούμε»

Άμεση ήταν η απάντηση των «πολιτών», που ανέφεραν σε δική τους ανακοίνωση: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του υπεύθυνου της έρευνας, Ιβ Λετέρμ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη ότι θα αθωωθεί όταν η υπόθεση ελεγχθεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό τμήμα. Οι κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες παραμένουν εσφαλμένες, ενώ αγνοούνται αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δόθηκαν στο CFCB.

Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη και μπερδέματα. Το κλαμπ διαπίστωσε ότι η διαδικασία είναι εντελώς μη ικανοποιητική και εχθρική».

Πρέπει να πούμε ότι βάσει των κατηγοριών, η Σίτι απειλείται ακόμη και με αποκλεισμό ενός έτους από το Champions League.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here