Και του χρόνου σπίτια μας!

0

“Όταν παίζουμε θα λέμε την ιστορία μας. Η μνήμη είναι η δύναμη μας. Οι κούπες και τα πρωταθλήματα ξεχνιούνται. Τα όνειρα δεν ξεχνιούνται ποτές. Άσε τους άλλους να κερδίζουν με νούμερα. Εμείς θα κερδίζουμε με την ιστορία μας…”

H “πεμπτουσία” της ιδέας ΑΕΚ είναι αυτά τα λόγια του Αντώνη Καφετζόπουλου σε μια από τις αγαπημένες μου σκηνές στο “1968”. Η “Ένωση” από την ίδρυση της, μια μέρα σαν και αυτή πριν από 95 ολόκληρα χρόνια, κουβαλάει στις πλάτες της μια ιστορία αιώνων. Την ιστορία που έφεραν οι πρόγονοι μας από την “Βασίλισσα των πόλεων”.

Την ΑΕΚ την έστησαν άνθρωποι βασανισμένοι, άνθρωποι ξεριζωμένοι, άνθρωποι που έχασαν το βιός τους εν μια νυκτί. Αυτοί οι άνθρωποι καταστράφηκαν, ήρθαν στα “μέρη” μας και σαν τον φοίνικα αναγεννήθηκαν από τις τέφρες τους. Αυτό είναι το DNA των κιτρινόμαυρων.

Ότι και να συμβεί, όσο στραβά και αν πάνε τα πράγματα, όσο μεγάλη και να είναι η καταστροφή ο “Δικέφαλος’ θα χτίσει πάνω στην ιστορία του και θα επανέλθει στην κορυφή.

Η ΑΕΚ καταστράφηκε εξ ολοκλήρου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και όμως με μοναδικό αποκούμπι την ιστορία και φυσικά τον κόσμο της κατάφερε και επανήλθε σε υψηλό επίπεδο και τώρα διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις και στα δυο αθλήματα.

Η επόμενη χρονιά όμως αναμένεται να είναι εκ των σημαντικότερων στην ιστορία του συλλόγου με τα δυο μεγάλα τμήματα να φεύγουν από το “κατάλυμα” του αχανούς ΟΑΚΑ και να βρίσκουν σπίτι. Και η “Βασίλισσα” στα Λιόσια θα φτιάξει μια δυνατή, δική της έδρα ενώ στο ποδόσφαιρα τα τείχη της “Αγιάς Σοφιάς” θα υψωθούν και δε θα ξαναπέσουν ποτέ. Οι μέρες του ξεριζωμού έρχονται στο τέλος τους. Η “μάνα των προσφύγων” θα γυρίσει σπίτι της. Οπότε…χρόνια πολλά και του χρόνου…σπίτια μας.

Η ιστορία δεν έχει τέλος. Μόνο αρχή.

Υγ. Και επειδή κάποιοι σφετεριστές της ιστορίας, χλεύαζαν την ΑΕΚ για την κίνηση της να βάλει πρόσφυγες στο γήπεδο. Η Ένωση είναι η “μάνα των προσφύγων”. Όσο υπάρχει ΑΕΚ κάθε πρόσφυγας έχει ένα σπίτι. Το χρωστάμε στην ιστορία μας. Είναι το ιερό μας καθήκον. Άλλα για μερικούς είναι ψιλά γράμματα αυτά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here