Πουλήθηκε στην Ελλάδα η συλλεκτική Jaguar XE Project 8 των 600 ίππων

0

Στα τέλη του περασμένου έτους «πάτησε» στην Ελλάδα ένα συλλεκτικό και… γρήγορο μοντέλο το οποίο θα παραχθεί σε 300 μονάδες σε όλον τον κόσμο.

Ο λόγος για την Jaguar XE SV Project 8, την οποία έφερε στη χώρα μας η εταιρείας Σπανός Α.Ε. και όπως αποδείχτηκε η κίνηση ήταν… ματ.

Πρόκειται το ένα αυτοκίνητο που το 2017 έσπασε το ρεκόρ στο Nürburgring (με χρόνο 7:21.23) στηνΗ συγκεκριμένη Jaguar αποδίδει 600 ίππους και έχει 0-100 σε 3,6 δευτ.κατηγορία των οχημάτων Saloon. Εφοδιάζεται με κινητήρα V8 χωρητικότητας 5.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και παράγει πάνω από 700Nm ροπής.

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει οι επιδόσεις του κόβουν την ανάσα καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 321 χλμ./ώρα.

Ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για την πίστα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο νέος του ιδιοκτήτης που το αγόρασε και βρήκε την ευκαιρία να το οδηγήσει πριν από λίγες ημέρες στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών. Το πορτοκαλί… τέρας λύσσαξε στην κορυφαία πίστα της Βορείου Ελλάδος και έριξε τα χρονόμετρα πολύ κάτω.

Ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης ανέλυσε την τηλεμετρία τόσο στην Jaguar XE SV Project 8 όσο και στην BMW M2 Competition...
Ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης ανέλυσε την τηλεμετρία τόσο στην Jaguar XE SV Project 8 όσο και στην BMW M2 Competition…


Έσπασαν τα χρονόμετρα…

Στην πίστα των Σερρών βρέθηκε και ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης, ένας από τους ελάχιστους Προπόνηση για καλύτερους χρόνους…Έλληνες που προπονεί οδηγούς ακόμα και σε πίστες του εξωτερικού και με αυτοκίνητα όπως McLaren, Lamborghini, Porsche κ.ά.

Ο συγκεκριμένος κατέγραψε και ανέλυσε την τηλεμετρία και μαζί με τον οδηγό της Jaguar κατάφεραν να «κερδίσουν» και να ρίξουν το χρόνο σε πολύ… χαμηλά επίπεδα!

H επαφή του βρετανικού... θωρηκτού με το δρόμο
H επαφή του βρετανικού… θωρηκτού με το δρόμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here