Αγγελόπουλος: «Στην Ελλάδα υπάρχει φασισμός, αναγκαζόμαστε να βάζουμε περισσότερα χρήματα»

0

Aναλυτικά όσα τόνισε στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης:

«Είναι δύσκολο αν σκεφτείτε ότι με τον ανταγωνισμό και το 10ετές συμβόλαιο στην Euroleage έχουν 7 εκατομμύρια έσοδα, τα οποία εμείς δεν έχουμε. Τα δικά μας είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι και η διαφορά μας στην Ελλάδα. Αναγκαζόμαστε να βάζουμε περισσότερα από ό,τι οι ίδιοι. Υπάρχουν  650 ομάδες, χιλιάδες παίκτες και 100άδες προπονητές στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να διαφεντεύεται από 11 ομάδες με λιγότερο από το 2% που κυριαρχούν λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν νομίζω ότι οι υπόλοιπες ομάδες βλέπουν Final Four. Η Γαλατά σχεδόν χρεοκόπησε με μία χρονιά. Έχω την πληροφόρηση ότι θα αλλάξει.

Υπάρχει διπλή όψη στο επίπεδο της Ευρωλίγκας σε μία χρονιά με ημερομηνία λήξης. Σε μία ιδιωτική διοργάνωση με 10ετή έσοδα.Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι αυτές οι ομάδες στο εθνικό πρωτάθλημα ανταγωνίζονται ομάδες. Και το κλίμα “πώς να παίξω” και να κερδίζω 30-40 πόντους ομάδες με 300.000 μπάσκετ. Αυτό τιμωρεί και τους ίδιους. Ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κάνει κακό σε όλους. Στην Ισπανία υπάρχουν δύο θέσεις ανοικτές στο πρωτάθλημα με αγωνιστικά κριτήρια. Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και Ιταλία υπάρχει ο απόλυτος φασισμός. Γιατί στην Ισπανία έχει τέσσερις θέσεις και στην Ελλάδα δύο; Μιλούν τα χρήματα και όχι το μπάσκετ. Γιατί να μην δούμε μία νέα Σκαβολίνι ή Γιουγκοπλάστικα που φέρνει το στοιχείο της έκπληξης και του διαφορετικού; Μπασκετική Λέστερ δεν υπάρχει ποτέ. Τα νερά που “λιμνάζουν” κάποια στιγμή βρομίζουν κιόλας.

Υπάρχουν δύο λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Όποιος αγαπά το μπάσκετ ενδιαφέρεται. Υπάρχει πετυχημένο μοντέλο στο ποδόσφαιρο με απευθείας σύνδεση των διοργανώσεων ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα τηλεοπτικά και εμπορικά με τους χορηγούς. Ο άλλος πιο βατός δρόμος είναι να αναβαθμιστεί το BCL σε βαθμό που ο άλλος δεν θα έχει κίνητρο να πάει Ευρωλίγκα, να χάσει 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Η αναβάθμιση σε κίνητρα με χρήματα στο BCL θα αναβαθμίσει και τα εθνικά πρωταθλήματα. Η Χάποελ κέρδισε το πρωτάθλημα και αποφάσισε να φύγει. Το ίδιο και η Μπάμπεργκ. Φανταστείτε ένας στην δουλειά σας να έχει εγγυημένα έσοδα 5 εκατομμύρια για 10 χρόνια».

Για τον Θίοντορ: «Είναι δεδομένο ότι “ματώνουμε”. Το θέμα με Θίοντορ ήταν οικονομικό και θέμα Ευρωλίγκας. Η ΑΕΚ είναι στο επόμενο επίπεδο. Ήθελε να κάνει μία επανατοποθέτηση για την επόμενη χρονιά. Μας έκανε καλό η περσινή ιστορία. Πολλοί άνθρωποι έχουν ενημερωθεί και καταλαβαίνουν ότι παίζουμε για την ιστορία μας και υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο».

Για το γήπεδο: «Υπάρχει ανοικτή συζήτηση. Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε κατάληξη. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το πετύχαμε με την ταινία να επενδύσουμε στο μέλλον. Καταφέραμε να πάρουμε ταυτόχρονα τίτλους, έχουμε παιδιά στις Ακαδημίες και θέλουμε να ετοιμάσουμε το γήπεδο. Έχουμε παίξει σε όλα τα γήπεδα μας ταλαιπωρεί χρόνια αυτό, από το Γαλάτσι στην Ζοφριά. Θέλαμε λύση άμεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Δεν θέλαμε λύση που μπορεί να κάνει 4-5 χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here